ZVICER IZA REŠETAKA! Evo koliko će robijati vođa kavčana

 ZVICER IZA REŠETAKA! Evo koliko će robijati vođa kavčana

Foto: detective-info.com.ua

U Višem sudu posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Novom Sadu je danas izrečena presuda Radoju Zviceru, navodnom vođi “kavačkog klana” .

Osuđen je na jedinstvenu kaznu od dve godine i pet meseci zatvora zbog navođenja na overu neistinitost sadržaja i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.

Zviceru se u Novom Sadu sudilo u odsustvu, i za njim je po predlogu Višeg javnog tužilaštva Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije, 20. maja 2021. godine raspisana poternica.

Okrivljeni Milenko Đukić, sada bivši policajac iz Temerina je zbog zloupotrebe službenog položaja i navođenja na overu neistinitost sadržaja osuđen na jedinstvenu kaznu od dve godine i tri meseca.

Obrazlažući presudu, sudija Ana Stamenić je rekla da je tokom postupka dokazano da je Đukić počinio krivično delo za koje je optužen, i da to nije učinio kao običan službenik, već kao policijski službenik, što je otežavajuća okolnost. Đukiću je izrečena i mera zabrane obavljanja policijskog posla i u svim državnim ustanovama u trajanju od pet godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *