ZVEZDA SERIJE “VESELE SEDAMDESETE” OSUĐENA ZA SILOVANJE: Glumca su izveli sa lisicama iz suda

 ZVEZDA SERIJE “VESELE SEDAMDESETE” OSUĐENA ZA SILOVANJE: Glumca su izveli sa lisicama iz suda

Glumac Deni Masterson (47), poznat po ulozi Hajda u seriji “Vesele sedamdesete” optužen je za silovanja tri devojke koja su se dogodila pre dve decenije, a sud ga je proglasio krivim u dva slučaja. 

Porota sačinjena od 7 žena i 5 muškaraca donela je presudu nakon sedam dana savetovanja, a za treći slučaj nisu mogli da donesu odluku, piše USA Today.

Glumca su iz sudnice u Los Anđelesu izveli u lisicima, a njegova žena je plakala, dok su porodica i prijatelji bili u neverici.

Mastersonu preti kazna do 30 godina zatvora.

Presuda je doneta nakon šest meseci od prvog glumčevog suđenja, gde se takođe suočio sa optužbama za silovanje tri žene koje je upoznao u crkvi.

Inače, glumca su tri žene optužile da im je navodno stavljao drogu u piće u periodu između 2001. i 2003. godine u svom domu u Los Anđelesu kako bi ih, kako kažu, silovao, a zatim se izgovarao na svoju istaknutost u sajentološkoj crkvi kako bi izbegao posledice, rečeno je poroti u završnim rečima na suđenju.

Foto:Profimedia

Advokat tužilaštva je rekao da je glumac navodno drogirao žrtve kako bi stekao kontrolu, odnosno kako bi oduzeo žrtvama pravo da odbiju.

 Ne želite da imate s*ks? Nemate izbora. Optuženi pravi taj izbor za ove žrtve. I on to čini iznova i iznova – rekao je tužilac.

Masterson se izjasnio da nije kriv za silovanje tri žene u svojoj kući između 2001. i 2003. godine, a njegov advokat je rekao porotnicima da je važno razmotriti nedoslednosti u pričama žena, prenosi “Telegraf”.