ZVEZDA I PARTIZAN KAO NA IGLAMA: Večiti rivali ponovo u Evroligi!? Pojavila se informacija koja će mnogo toga promeniti

 ZVEZDA I PARTIZAN KAO NA IGLAMA: Večiti rivali ponovo u Evroligi!? Pojavila se informacija koja će mnogo toga promeniti

Foto: MNPress

Osvajač Evrokupa, Gran Kanarija neće igrati Evroligu naredne sezone – prenose brojni evropski mediji.

Poslednji u nizu koji je objavio tu vest jeste novinar BasketNewsa Donatas Urbonas.

Po propisima, šampion Evrokupa automatski stiče pravo učešća u Evroligi sledeće godine. Međutim, Gran Кanarija ozbiljno razmatra mogućnost da odbije takvu priliku.

Zabrinutost je motivisana finansijskim, logističkim i takmičarskim izazovima koje postavlja regularna sezona od 34 utakmice, vrhunski protivnici i zahtevni rasporedi putovanja potrebni za balansiranje između Evrolige i Španske košarkaške lige (ACB).

U svom poslednjem nastupu u Evroligi u sezoni 2018-19, Gran Кanarija je ostvarila osam pobeda od 30 utakmica i zauzela 14. mesto među 16 ekipa.

Zvanično saopštenje tima iz Las Palmasa još uvek nije stiglo, a konačna lista učesnika za sezonu Evrolige 2023-24 biće potvrđena tokom Generalne skupštine u julu.

U slučaju da do odustajanja i dođe, to bi skoro sigurno otvorilo prostor za Crvenu zvezdu i Partizan koji su još uvek u isčekivanju odluke Evrolige u vezi eventualnog učešća u elitnom takmičenju naredne sezone.

Ipak i slučaju da Gran Kanarija ne odustane, prema pisanju brojnih evropskih medija očekuje se da večiti rival igraju Evroligu naredne godine.