ZVERSKI GA PREBIO PA URINIRAO PO NJEMU! Stigla presuda za ubistvo uličnog svirača Blekija – ovako je mladić izbegao DOŽIVOTNU robiju

 ZVERSKI GA PREBIO PA URINIRAO PO NJEMU! Stigla presuda za ubistvo uličnog svirača Blekija – ovako je mladić izbegao DOŽIVOTNU robiju

Foto: Youtube/Printscreen/PRVA

Žarko R. (21) iz Žablja osuđen je danas na kaznu zatvora u trajanju od 18 godina zbog svirepog ubistva uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija (61) u Novom Sadu koga je optuženi u februaru ove godine tukao do smrti.

Žarka R. je sudsko veće Višeg suda u Novom Sadu teretilo za teško ubistvo na svirep i podmukao način uz krivično delo razbojništva jer je od Kostića uz pretnje uzeo novac. Kada mu je oštećeni dao 390 dinara, koliko je imao, optuženi je počeo zverski da ga tuče nakon čega je i urinirao po njemu a zbog zadobijenih povreda Kostić je preminuo u Urgentnom centru.

Sudsko veće uzelo je u obzir da je Žarko u vreme izvršenja krivičnog dela bio mlađi punoletnik jer mu je nedostajalo tri meseca da napuni 21 godinu te mu nije izreklo maksimalnu kaznu predviđenu za to krivično delo, a to je doživotni zatvor. Takođe, olakšavajuća okolnost mu je i što ranije nije bio osuđivan, a kao otežavajuće okolnosti sudsko veće je uzelo u obzir broj povreda načinjenih pokojniku, ali i čin poniženja žrtve jer je urinao po njemu.

U obrazloženju presude predsednik sudskog veća izjavio je da Žarko R. nije priznao krivično delo, ali da je do detalja ispričao šta je uradio, te da tokom postupka nije uzeta u obzir njegova odbrana da je bio neuračunljiv, te sudsko veće smatra da je sa namerom lišio života Kostića, bez obzira na to što je ima 2,47 promila alkohola u krvi. Takođe, sudsko veće je navelo da je mogao da se kontroliše i razmišlja o svojim postupcima.

Sudsko veće je donelo odluku i da se Gloriji Č., ćerki preminulog Kostića, na ime nematerijalne štete i pretrpljene duševne boli isplati iznos od milion dinara.

Foto: Youtube/Printscreen/PRVA

Osuđenom je produžen pritvor do pravosnažnosti presude, budući da ima zakonski rok da uloži žalbu na presudu.

Podsetimo, u toku suđenja mladić je izjavio da nije ubio Kostića sa namerom, da nije hteo da se to desi, da je bio pijan i da nije urinirao po povređenom čoveku ali su njegove navode demantovali video snimci sa mesta incidenta. On je ispričao da je Kostića video u kafani, neurednog s bradom i gitarom na leđima, a da se ne seća kako ga je ponovo sreo nakon što su se razdvojili.

– Stajao sam pored njega, prvo mi je dao pare pošto sam mu pripretio, a onda, nakon desetak sekundi, sam ga napao, krenuo sam da ga tučem, ne znam zašto. Obuzeo me je neki bes, nisam mogao da se zaustavim. Potom, kada je ležao na trotoaru, pokušao sam da ga oživim. Tada sam bio uplašen, brinuo sam da li je živ i počeo sam da bežim. Inače, ja sam agresivan kad popijem, a za te pare što sam uzeo od njega sam kupio cigarete – ispričao je na suđenju Žarko ne odajući utisak da se kaje zbog izvršenog krivičnog dela iako je na kraju ipak rekao da mu je žao zbog svega što se desilo.

Prema navodima optužnice, on je 9. februara oko pet sati ujutro ove godine u Novom Sadu u Kosovskoj ulici ispred kućnog broja 7a, pod uticajem alkohola od oko 2,4 promila, s umišljajem lišio života Kostića na svirep način pri izvršenju razbojništva.

Njih dvojica su proveli zajedno deo večeri u kladionici u ulici Modene, a potom se ponovo sreli i nastavili zajedno kretanje i razgovor. Dolaskom na navedenu lokaciju mladić je zapretio oštećenom da će ga napasti i nokautirati ako mu ne da sav novac koji je imao, na šta mu je Kostić predao 390 dinara i zapitao ga pri tome “Zašto si takav”. Potom ga je Žarko R. više puta udario u predelu glave usled čega je Kostić pao na trotoar, a optuženi je nastavio da ga udara nogama u glavu i telo i to po delovima tela gde se nalaze vitalni organi, nanevši mu tako teške telesne povrede opasne po život. Posle toga je urinirao po njemu i sagnuo se da izvrši premetačinu garderobe povređenog u nadi da će kod njega pronaći još novca. Tada je uočio da mu se približava neki prolaznik i rekao mu da čovek na tlu nije u dobrom zdravstvenom stanju zbog čega je ovaj nazvao Hitnu pomoć koja je izašla na lice mesta.

– Kod Kristijana Kostića je u sklopu povreda glave došlo do prodora krvi u sistem moždanih komora pa je bez znakova životnih aktivnosti prevežen u Urgentni centar, gde je bezupešno pokušana reanimacija, pa je smrt proglašena u podne – navodeno je bilo u optužnici u kojoj je detaljno opisano svirepo ubistvo koje je počinio mladić.

Njemu će u kaznu biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru gde se nalazio od izvršenja krivičnog dela za koje je osuđen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *