ZUBAR OTROVAO ANĐELU CIJANIDOM: Dok je umirala sa ljubavnicom gledao filmove za odrasle u krevetu porodičnog doma – deca bila u kući! (VIDEO)

 ZUBAR OTROVAO ANĐELU CIJANIDOM: Dok je umirala sa ljubavnicom gledao filmove za odrasle u krevetu porodičnog doma – deca bila u kući! (VIDEO)

Zubar otrovao svoju suprugu s kojom ima šestoro dece, dok je umirala u bolnici on već bio s ljubavnicom.

Zubar iz Kolorad, optužen za ubistvo svoje žene, navodno ju je otrovao kako bi mogao da započne novi život sa svojom navodnom ljubavnicom, navodi se u poternici.

Džejms Toliver Krejg (45) doleteo je u Denver sa svojom ljubavnicom, teksaškim ortodontom sa kojom je razmenio “seksualno eksplicitne” mejlove, dok je majka njegovo šestoro dece umirala u bolnici, rekli su istražitelji.

Krejg je na internetu tražio koji otrovi mogu da ubiju osobu bez otkrivanja i naručio je kanister toksičnog kalijum-cijanida u svoju kancelariju samo dva dana pre nego što je njegova 43-godišnja supruga Anđela Krejg primljena u bolnicu nakon što se žalila na vrtoglavicu i glavobolju.

Anđelino stanje se naglo pogoršalo nakon što je primljena prošle srede i stavljena je na respirator pre nego što je proglašena moždano mrtvom, a zatim je u nedelju skinuta s aparata za održavanje života.

Kako se navodi, otkriveno je da su Krejg i Anđela imali problematičan brak, koji je uključivao neverstvo, finansijske probleme, pa čak i prošli incident u kojem je Kreg navodno otrovao Anđelu.

Foto: Facebook/Aurora Police

Anđelina sestra rekla je policiji da je Krejg “imao više afera sa nekoliko žena”, te da je rekao Anđeli da je zavisnik od pornografije od tinejdžerske dobi i da je drogirao Anđelu pre otprilike pet do šest godina. 

Takođe je izjavila da je Anđela rekla da je Krejg drugi put “bio na ivici bankrota”.

Početkom marta, kada je Anđela počela da ispoljava simptome i prvi put otišla u bolnicu, javila je svom mužu SMS-om da se “oseća drogirano”.

– S obzirom na našu istoriju, znam da to mora da bude pokretač. Samo da se zna, nisam te drogirao. Ipak sam super zabrinut. Stvarno si izgledala bledo pre nego što sam otišao. Čak i na tvojim usnama – odgovorio je Krejg na njenu poruku.

Policija veruje da je u to vreme bila otrovana arsenom.

Zubar je navodno koristio kompjuter u svojoj kancelariji da bi pretražio koliko je arsena potrebno da se ubije osoba i naručio je arsen, cijanid i oleandrin – tri smrtonosne hemikalije, prema pretraživanju njegove internet istorije.

Istražitelji veruju da je otrovao proteinske šejkove svoje žene toksinima i na kraju je ubio cijanidom koji je naručio za svoju kancelariju. 

On je rekao menadžeru ordinacije da ima lični paket koji će biti dostavljen 13. marta i zamolio da ga ne otvara.

Međutim, druga službenica ga je slučajno otvorila i kada ga je upravnik kancelarije ponovo zapečatio, unutra je pronašla nalepnicu biološke opasnosti i natpis “kalijum cijanid” na kružnom kanisteru, otkiriveno je tokom istrage.

Ta službenica je proguglala za šta je korišćena ta hemikalija i otkrila da je Anđela imala simptome slične onima koje izaziva trovanje kalijum-cijanidom.

Kada je Anđela ponovo primljena u bolnicu 15. marta, obavestila je Krejgovog poslovnog partnera i njegovu ženu o svom otkriću.

Zatim su medicinskoj sestri u bolnici tokom posete Anđeli rekli da su zabrinuti da je možda bila otrovana kalijum-cijanidom.

Ta medicinska sestra je potom pozvala policiju.

Krejg je navodno pokušao da kaže da ga je supruga zamolila da naruči otrov pošto je za to imao lekarsku akreditaciju, te dodao da nije nije verovao da bi ga ona zaista i iskoristila za samoubistvo.

Istražitelji su, pak, rekli da Angela nije pokazivala znake samoubilačkih misli.

Šef odeljenja policije Aurora Mark Hildebrand nazvao je trovanje “gnusnim, složenim i proračunatim ubistvom”.