ŽESTOKE BORBE U DONBASU! Evo u kojim oblastima je trenutno NAJTEŽA situacija – ukrajinske snage granatirale HIDROELEKTRANU

 ŽESTOKE BORBE U DONBASU! Evo u kojim oblastima je trenutno NAJTEŽA situacija – ukrajinske snage granatirale HIDROELEKTRANU

Foto: Profimedia

Sukob između Rusije i Ukrajine nastavljeni su i tokom noći u nekoliko gradova, a najteža situacija trenutno je u Donbasu, Harkovu i Nikolajevu, gde se vode najžustrije borbe.

U Harkovu je navodno odjeknulo nekoliko snažnih eksplozija, a jedna osoba je povređena, saopštio je gradonačelnik Igor Terehov. On je uputio apel građanima da ostanu u skloništima.

Ukrajinska vojska ispalila je najmanje sedam granata u oblasti hidroelektrane Hakovka u regionu Herson, saopštila je danas vojno-civilna administracija te oblasti, koja je pod ruskom kontrolom.

– U 5.07 po moskovskom vremenu, oko sedam granata je pogodilo oblast oko hidroelektrane. Mogao se videti dim u oblasti hidroelektrane, koja je bila meta – rečeno je iz lokalne pres službe.

Foto: Reuters

Rusi raketirali Kirovohrad

Guverner ukrajinskog regiona Andrij Rajkovič Kirovohrad izjavio je danas da je 13 ruskih projektila pogodilo vojnu pistu i železničku infrastrukturu u tom regionu, dodavši da je određen broj ljudi ubijen ili ranjen.

Rajkovič je na Telegramu naveo da su se spasilački timovi zaputili na mesto gde su pali projektili i da je jedno manje naselje u administrativnom centru Kirovohrada, gradu Kropivnicki, došlo do nestanka električne energije, usled udara, preneo je Rojters.

BONUS VIDEO: Ukrajinci dronovima napali nuklearnu elektranu Zaporožje