ŽESTOKA PROVOKACIJA GROBARA PRED DERBI: Navijači Partizana ostavili brutalne poruke ispred Pionira, odmah se oglasio KK Crvena zvezda (FOTO)

 ŽESTOKA PROVOKACIJA GROBARA PRED DERBI: Navijači Partizana ostavili brutalne poruke ispred Pionira, odmah se oglasio KK Crvena zvezda (FOTO)

Foto: MNPress

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana u petak od 19 časova igraju drugi evroligaški derbi, a pred duel u hali Aleksandar Nikolić osvanuli su uvredljivi grafiti. 

Naime, ispred popularnog Pionira su se pojavile su se poruke upućene crveno-belima. 

Povodom ovog incidenta oglasio se KK Crvena zvezda. 

– KK Crvena zvezda Meridanbet obaveštava javnost da je u noći između ponedeljka i utorka dvorana „Aleksandar Nikolić“ koja je u vlasništvu grada Beograda, Republike Srbije, i ujedno nadležnosti SC Tašmajdan, vandalizovana brojnim šovinističkim i uvredljivim grafitima koje su ispisali navijači Partizana.

– Osim što se ovo dogodilo u vrlo delikatnom trenutku, samo tri dana pre odigravanja utakmice 21.kola Evrolige između Crvene zvezde i Partizana, i može dodatno da podgreje atmosferu pred ovu utakmicu, oštećena je javna imovina koja je u vlasništvu građana Republike Srbije.

– Kao klub se pitamo kome odgovara da ovo radi, i da li je ovo samo najava za incidente koji bi mogli da se dogode u petak pre i tokom utakmice Evrolige u hali Aleksandar Nikolić.

– KK Crvena zvezda Meridianbet organizovao je veliki broj ovakvih utakmica u prošlosti, organizovaće na najbolji mogući način i utakmicu u petak.

– Međutim, nakon skrnavljenja hale, koja nije u vlasništvu KK Crvena zvezda Meridianbet, več svih nas, otvoreno upozoravamo javnost da će u slučaju bilo kakvog incienta u petak odgovornost snositi druga strana, odnosno pojedinci kojima i na ovaj način odgovara da diskredituju naš klub.

– KK Crvena zvezda Meridianbet o seem je već obavestio sve nadležne organe, uključujući i MUP kako bi se počinioci ovog “herojskog” čina i “napada” na zidove prazne hale u pola noći pronašli i sankcionisali.

– KK Crvena zvezda Meridianbet poziva sve naše pristalice, navijače našeg kluba da ne nasedaju na bilo kakve provokacije, već da fer i sportski navijaju i pruže podršku našem timu da dođe do pobede u 21.kolu Evrolige – piše u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.