“ŽENU JE UDARAO SEKIROM U GLAVU, TINEJDŽERA UBADAO NOŽEM” Potresni detalji zločina kod Zrenjanina, svi se pitaju samo jedno

 “ŽENU JE UDARAO SEKIROM U GLAVU, TINEJDŽERA UBADAO NOŽEM” Potresni detalji zločina kod Zrenjanina, svi se pitaju samo jedno

Foto: Youtube printscreen/Informer/Društvene mreže

Tinejdžer (13) iz sela Radojevo kod Srpske Crnje, nedaleko od Zrenjanina, uhapšen je zbog sumnje da je nožem izbo svog druga(17), kao i da je sekirom povredio njegovu majku (57) u njihovoj kući.

Kako se saznaje, pokušaj dvostrukog ubistva dogodio se u nedelju u jedan sat posle ponoći u Ulici maršala Tita. Dečak je, navodno, najpre napao ženu, a potom i njenog sina, inače svog najboljeg prijatelja s kojim se prethodno posvađao.

Ženu je više puta udario sekirom u glavu, dok je tinejdžera ubadao nožem u grudi i stomak – navodi izvor.

Kako dodaje, povređeni tinejdžer je potom izašao na ulicu sav krvav i počeo da doziva pomoć.

– Komšije su čule da neko viče na ulici i kada su izašle videle su maloletnika. Povređen je trčao. Imao je rane po stomaku. Najednom je pao ispred komšijske kuće. Kasnije je u kući, s povredom glave i obilnim krvarenjem, zatečena i njegova majka – objašnjava sagovornik iz sela Radojevo.

Foto: Facebook

Policija i Hitna pomoć brzo su pristigli na mesto napada. Lekari su potom prevezli povređene u Urgentni centar bolnice u Zrenjaninu. I majka i sin su teško povređeni, zbog čega lekari ulažu sve napore da im spasu život. Tinejdžeru je zbog rana od sečiva odstranjena slezina, a oštećena su mu jetra i pluća.

Meštani navode da je osumnjičeni problematičan, ali da ne mogu ni da zamisle šta ga je navelo na pokušaj dvostrukog ubistva.

– On živi kod bake, gde ga je smestio Centar za socijalni rad iako u istom selu žive i njegovi roditelji. Bio je prepušten samom sebi. Izvesno vreme proveo je i u hraniteljskoj porodici, ali se njegova baba na kraju izborila za starateljstvo – pričaju meštani.

Babi je po saznanju šta je njen unuk uradio pozlilo, zbog čega joj je ukazana lekarska pomoć u Domu zdravlja u Srpskoj Crnji.

– Rekla je da ne želi da govori o slučaju. Bila je potresena i uplakana – navodi izvor.

U Domu zdravlja u Srpskoj Crnji potvrđeno je da je njihova ekipa prva ukazala pomoć žrtvama i da su povrede nanete sekirom i nožem. Kasnije, u tri sata posle ponoći, transportovani su u zrenjaninsku bolnicu, a potom i u Klinički centar Vojvodine.

– Pacijentkinja je primljena na Kliniku za neurohirurgiju Kliničkog centra Vojvodine preko Urgentnog centra zbog povrede glave. Nakon prijema u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, sprovedeni su adekvatna dijagnostika i primarni hirurški tretman. Pacijentkinja je stabilnog opšteg stanja, hospitalizovana je na Klinici za neurohirurgiju, gde se sprovodi dalji intenzivni konzervativni tretman i monitoring – rekao je Siniša Knežević iz KCV.

Muškarac koji živi sa babom maloletnog napadača rekao nam je da su on i povređeni tinejdžer bili dobri prijatelji i da su se, najverovatnije, zbog nečega posvađali.

O povređenoj ženi kažu da je nedavno operisana od kancera i započela je dodatno analize jer su joj pronašli cistu na vratu. Njen sin, kažu, ide u srednju školu za konobara u Zrenjaninu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *