ŽENA NEPOVREĐENA IZVUČENA ISPOD RUŠEVINA ZGRADE Neverovatno šta je uradila kako bi PREŽIVELA 24 ČASA U PAKLU (VIDEO)

 ŽENA NEPOVREĐENA IZVUČENA ISPOD RUŠEVINA ZGRADE Neverovatno šta je uradila kako bi PREŽIVELA 24 ČASA U PAKLU (VIDEO)

Foto: YouTube printscreen/@NBCNews

Jedna žena nepovređena je spasena ispod ruševina zgrade u Ajovi.

Nakon što je 52-godišnja žena izvučena nepovređena u ponedeljak uveče iz delimično srušene stambene zgrade u Davenportu u Ajovi, gradonačelnik je rekao da je prethodno najavljeni plan za brzo rušenje strukture “u fazi procene”.

Liza Bruks je spasena nakon više od 24 sata, a kako javljaju mediji ona se skrivala ispod kauča, saopštile su vlasti i članovi porodice.

Rođaci su rekli da je čula razaranje, osetila delimično urušavanje zgrade u nedelju i instinktivno se sakrila ispod nameštaja.

Kada je njen telefon ponovo počeo da radi, pozvala je pomoć, rekli su članovi porodice.

Dočekalo ju je oko 100 posmatrača, koji su organizovali improvizovane proteste protiv odluke grada da sruši zgradu staru 116 godina već u utorak ujutro.

Žurba, uključujući prelazak sa traganja i spasavanja na uklanjanje ruševina, je relativno neobična. U kolapsu kompleksa stanova, iako mnogo veće zgrade od strukture u Davenportu, u Surfsajdu na Floridi 2021. godine, napori traženja i spasavanja nastavljeni su dve nedelje. Na kraju je nastradalo 96 ljudi.

Bruks je bila druga osoba spasena iz zgrade nakon što je sedam ljudi prvobitno izvučeno odmah nakon urušavanja u 17 sati.

Žena koja je spasena je u ponedeljak uveče hospitalizovana je u kritičnom stanju, saopštile su u ponedeljak vlasti i članovi porodice.

Dodatnih desetak stanovnika je odmah izašlo uz pomoć hitnih službi, rekao je šef vatrogasne službe Davenporta Majk Karlsten.