ŽELJKO MITROVIĆ POKRADEN! Nudi VELIKI NOVAC ako mu vrate DRAGOCENOST: “To mi je otac kupio, bio sam jako srećan”

 ŽELJKO MITROVIĆ POKRADEN! Nudi VELIKI NOVAC ako mu vrate DRAGOCENOST: “To mi je otac kupio, bio sam jako srećan”

Foto: Srbija Danas

Čelnik “Pinka”, Željko Mitrović, spojio je svoje dve velike ljubavi na jednom mestu. On je na sajmu tehnike predstavio svoje izume, nakon čega je usledila luda žurka na kojo je on puštao muziku.

Ovogodišnji 64. Međunarodni sajam tehnike održava se pod sloganom “Inovacije pred vašim očima”, a Željko Mitrović predstavljao je Pinkov istraživačko-razvojni centar (PRDC).

– Ovde je predstavljeno 60 posto našeg programa. Ostale stvari se vode kao poslovna tajna. Imamo ovde “princezu neba”, “flying car” (leteći auto)… Letelica može nositi bilo koji teret. To će biti komercijalno, realna letelica za prevoz ljudi. Voleo bih da dajemo ljudima da sami probaju kako radi – rekao je Željko Mitrović.

– Srećan sam što srpska publika može da vidi ovo konačno – dodao je Mitrović.

Željko je spojio dve velike ljubavi muziku i nauku, a ovom prilikom otkrio je i da li se seća kako je izgledao prvi put kada je kupio gitaru.

– Kako se ne bih sećao, svoju prvu gitaru nisam kupio ja, već mi je kupio moj otac. Bio sam jako srećan i to je verovatno jedan od moj najsrećnijih trenutaka u životu. To je bio “Squier Jazz bas” bele boje. Negde sam je za ovih x decenija izgubio i voleo bih kada bi mi se javio vlasnik te gitare, otkupio bih je i dobro bih je platio – govori Mitrović.

Željko nije krio da se njegovoj supruzi Milica Mitrović uopšte ne sviđa muzika koju on stvara.

– Njoj se to uopšte ne sviđa, pošto je moj ukus ipak malo okrenut ka fjužnu, ka džez-roku. Moje okruženje preferira pop muziku, što ja apsolutno podržavam, ja sam neko ko između ostalog voli pop rok često da sluša. Ja sam nekako ceo svoj život, pokušavao da budem alternativan. Ja sam osnivač grupe “Oktobar 1964”, i tada je bilo nerazumevanja, iako je to bila pop verzija ljudi nisu mogli da prihvate da ima tragova rok muzike – ispričao je Di-džej Žex.