ZELENSKI SAOPŠTIO “DOBRE VESTI” IZ HARKOVA: Neka naselja su ponovo stavljena pod ukrajinsku kontrolu! (FOTO/VIDEO)

 ZELENSKI SAOPŠTIO “DOBRE VESTI” IZ HARKOVA: Neka naselja su ponovo stavljena pod ukrajinsku kontrolu! (FOTO/VIDEO)

Foto: Profimedia

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski preneo je danas, kako je rekao, dobre vesti iz oblasti Harkov istočno od Kijeva, navodeći da su neka naselja ponovo stavljena pod ukrajinsku kontrolu.

Foto: Liveuamap/Printscreen

U večernjem video obraćanju, on je takođe, zahvalio ukrajinskim artiljerijskim trupama na, kako je rekao, uspešnim udarima na ruske snage na jugu Ukrajine, preneo je Rojters.

Prema preliminarnim informacijama, Oružane snage Ukrajine preuzele su kontrolu nad mestom Bajrak Ukrajinska vojska je ušla i u selo Nova Husarivka južno do Balaklije u Harkovskoj oblasti. Vojnici bataljona “Divlje polje” skinuli su crvenu zastavu ruskih vazdušno-desantnih trupa iznad sela Novaja Husarovka kod Balaklija.

Ukrajinske snage su potisnule ruske trupe u Harkovskoj oblasti, zaplenivši ruski tenk T-72B3, a kako javljaju, posada tenka je stradala.

 Neprijatelj je, povlačeći se u centar Balaklije, digao u vazduh most preko reke Balaklije – navodi se u objavi ukrajinske vojske na Telehgramu.

Ukrajinske snage su javile i da su navodno pogodile ruske avione Su-25 u blizini Volohovog Jara u Harkovskoj oblasti, objavivši i video snimak tog događaja, na kojem se međutim ne može do kraja videti da li su avioni pali.

Objavljen je i jedan video snimak na Telegramu na kojem se vidi da su ukrajinski vojnici zarobili dvojicu ruskih vojnika u Harkovskoj oblasti, a za jednog tvrde da je potpukovnik ruske vojske.