ZELENSKI RAZOTKRIVEN! Ukrajinski agent prešao na stranu Rusa pa sve ispričao, otkrivena velika TAJNA Kijeva!

 ZELENSKI RAZOTKRIVEN! Ukrajinski agent prešao na stranu Rusa pa sve ispričao, otkrivena velika TAJNA Kijeva!

Foto: Profimedia

U Hersonu je otvoren subverzivni analitički centar kijevskog režima, saopštio je predstavnik bezbednosnih snaga Rusije.

Prema njegovim rečima, nakon razgovora sa bezbednosnim snagama jedan od lidera ove organizacije, šef sektora za regionalna istraživanja Aleksandar Maksimenko, pristao je da govori o nekim metodama suprotstavljanja integraciji na primeru Hersona.

On je rekao da je analitička grupa radila u gradu do kraja juna 2022. i pripremila dokumente za kancelariju Vladimira Zelenskog. U centru su delovali oficiri specijalnih službi, uključujući Spoljnu obaveštajnu službu Ukrajine.

– U našem centru se pojavila ideja da se napiše analitička beleška kabinetu predsednika o suzbijanju integracije Hersona u sastav Rusije. Napisao sam u ovom dokumentu šta je potrebno da bi trezor radio što duže, kako ne bi napuštali ljude i što duže finansirali službenike i sve one koji se ovde nalaze, kako bi se što više odložio proces integracije – objasnio je Maksimenko.

Istovremeno je naveo da se u samim tekstovima konstatovalo da su ruske vlasti počele da isplaćuju penzije i plate državnim službenicima.

Maksimenko je takođe naglasio da je dobrovoljno pristao na saradnju sa ruskim snagama, predao sve informacije kojima raspolaže o radu centra i predao radnu dokumentaciju. Takođe je uverio da namerava da u najskorije vreme podnese zahtev za rusko državljanstvo.