ZDRAVKO UDARAO U GLAVU BRANISLAVA, PA TELO ZAPALIO U ŠUMI: Stravičan zločin potresao Švajcarsku – Srbinu potvrđena presuda

 ZDRAVKO UDARAO U GLAVU BRANISLAVA, PA TELO ZAPALIO U ŠUMI: Stravičan zločin potresao Švajcarsku – Srbinu potvrđena presuda

Foto: Profimedia

Srpski državljanin Zdravko F. (38) osuđen je na 16 godina zatvora u Švajcarskoj, zbog ubistva prijatelja kik-boksera Branislava I, takođe Srbina, a ovu odluku potvrdio je Vrhovni federalni sud.

Naime, Zdravko je osumnjičen da je u julu 2017. godine dva puta tupim predmetom udario u glavu svog prijatelja, a da je potom telo odneo u šumu i pokušao da zapali.

 Prvom presudom, Kantonalni sud u Sent Galenu osudio je Srbina na 16 godina zatvora i na 15 godina proterivanja iz zemlje, nakon odslužene zatvorske kazne, čime je potvrđena presuda okružnog suda. Na ovu presudu prvobitno je uložena žalba, koja je odbijena – prenosi švajcarski Tagblat.

Ovaj medij navodi da je optuženi Srbin tražio oslobađajuću presudu za obe izrečene kazne, što je odbijeno i konačna presuda izrečena je juče.

Federalni vrhovni sud u svom razmatranju navo je da je Kantonalni sud pružio dovoljno pravnih dokaza da je srpski državljanin počinilac, što su potvrdili i tragovi dnk na mestu zločina, uprkos tome što oružje ubistva nije pronađeno.

Kao motiv navodi se da je Zdravko ubio Branislava kako bi izbegao vraćanje novca, koji je pozajmio od njega, kako bi pokrio svoja kockarska dugovanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *