ZBOG NAMEŠTANJA IZBAČENI IZ SUPERLIGE: Pukla bruka u srpskom fudbalu, bez milosti za OVAJ klub

 ZBOG NAMEŠTANJA IZBAČENI IZ SUPERLIGE: Pukla bruka u srpskom fudbalu, bez milosti za OVAJ klub

Foto: MN Press

Kolubara iz Lazarevca nije više član Superlige Srbije pošto joj je oduzeto devet bodova odlukom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zbog nameštanja utakmica, odnosno povreda integriteta mečeva.

Kolubara je bila deseta na tabeli SLS sa 38 bodova. Oduzimanjem devet bodova Kolubara se nalazi na poslednjem mestu sa 29 bodova, dok novosadska Mladost ima 30. Ova dva kluba će bez obzira na rezultate u poslednjem kolu plej-auta igrati naredne sezone u Prvoj ligi Srbije, pošto Radnik i Javor imaju po 34 poena.

RADOST fudbalera Kolubare Lazarevac na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Partizana na stadionu Partizana, Beograd 08.03.2023. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Partizan, Superliga Prvenstvo Srbije, Kolubara Lazarevac

– Na danas održanoj sednici Disciplinske komisije odlučivalo se o prijavama od strane nadležnih organa UEFA protiv Kolubare Lazarevac, Spartaka iz Subotice, Mladosti iz Novog Sada i RFK Novi Sad, klubova koji su svojim činjenjem ili nečinjenjem ugrozili i povredili integritet fudbalskih utakmica i takmičenja Super i Prve lige – navodi se u saopštenju posle sednice Disciplinske komisije FSS.

U saopštenju se navodi da su kazne usledile zbog utakmica Mladost – Kolubara, Kolubara – Spartak i RFK Novi Sad – Radnički NB. Disciplinska komisija FSS je Kolubari oduzela devet bodova, dok su Spartak i Mladost kažnjeni sa po tri miliona dinara.

– Za utakmicu RFK Novi Sad – Radnički NB obustavlja se postupak zbog nedostatka dokaza – navodi se u saopštenju FSS.