ZBOG JEDNE FOTOGRAFIJE NASTAO MUK! “Brale” ih izdao – Marko Mesar sumnjičav, zahteva od suda da ovo uradi HITNO

 ZBOG JEDNE FOTOGRAFIJE NASTAO MUK! “Brale” ih izdao – Marko Mesar sumnjičav, zahteva od suda da ovo uradi HITNO

Foto: Youtube/Printscreen/ Goce Trajkovski

Ime Vlade Draganića (49), vlasnika kuće u Ritopeku, našlo se na spisima prikazanim u sudnici kada je Marko Miljković, tokom suđenja ozloglašenom klanu, zatražio uvid u foto-dokumentaciju. Uz set fotografija jasno se videla i informacija da je sa policijom tog 18. jula 2021. godine bio prisutan upravo i optuženi Draganić što je izazvalo muk u sudnici. Sudija Vinka Beraha Nikićević zbunjeno je prekinula neprijatnu tišinu pročitavši da je Draganić vodio policiju na mesto gde su prosipani ostaci ubijenih muškaraca, za šta se tereti klan Belivuk.

Za reč se odmah javio i Marko Miljković kome je ova informacija bila sumnjiva, te je od suda zatražio da se ispita gde je tog 18. jula, kada su nastale pomenute fotografije, bio Draganić. Ništa od ovoga ne bi bilo čudno da se u septembru 2022. godine nisu pojavile spekulacije da, osim Nikole Spasojevića, Bojana Hrvatina i Srđana Lalića, upravo Vlade Draganić želi da sklopi dogovor sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u zamenu za blažu kaznu, ali taj status nije dobio.

Uoči ovih nagađanja, na jednom od suđenja, Draganić se nije pojavio jer je navodno imao korona virus. Zapravo, pretpostavljalo se da su pravi razlozi njegovog nepojavljivanja pregovori sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Dejan Lazarević
Foto: Printscreen

– Draganić je nakon hapšenja bio u ozbiljnoj depresiji. U pritvoru nije hteo da izlazi iz ćelije, odbijao je obroke i smršao je tridesetak kilograma. Od momenta kad je u aprilu 2022. godine uhapšen advokat Dejan Lazarević, koji je ranije prozivan da je uneo i dao mobilni telefon svom klijentu Miljkoviću, Draganić se potpuno promenio. Počeo je da jede, da izlazi u šetnje. Da li je to povezano ili je samo slučajnost, nije istraživano, ali je činjenica da se čovek “oživeo” – naveo je svojevremeno izvor.

Ko je zapravo Vladica?

Vlade Draganić, zvani Vladica, rodom je iz Hrvatske, gde je do 1995. živeo u Lici, kod Gospića, a u Srbiju je izbegao u akciji “Oluja”.

– Od 1991. do 1995. je bio na ratištu u Krajini. Kada je došao u Beograd, uz pomoć rođaka otvorio je pečenjaru prekoputa mrtvačnice u Deligradskoj ulici, kod Kliničkog centra, ali je posle zatvorio. Potom je jedno vreme držao manji kafić u Ruzveltovoj ulici – navodi izvor.

Između ostalog, ovaj niskorangirani pripadnik kriminalne grupe kuću u kojoj su mleveni ljudi, kupio je 2003. godine.

– Živeo je u toj kući sa suprugom, a u njoj su dobili i dve ćerke. Kada se uortačio sa Belivukom nije poznato, ali zna se da od pre nekoliko godina ima veliki stan u Učiteljskom naselju. U istoj zgradi stanove imaju i Belivuk, Miljković, Miloš Budimir i Nikola Stefanović, inače kum Marka Miljkovića, ali i Boris Karapandža i Milovan Tadić – dodaje sagovornik.

Ritopek
Foto: Youtube Printscreen/
KTV Televizija – Zvanični kanal

Kako dalje navodi izvor Nove.rs Draganiće, u Ritopeku, u Ulici Livadice meštani pamte kao dobre komšije.

– Imao je prvi brak iz koga ima sina. Druga žena mu je strankinja, valjda Ruskinja. U kući, u kojoj su najmonstruoznije mučeni, a potom i ubijani ljudi, ova žena imala je svoju firmu. Bavila se sakupljanjem šumskih plodova, ali ju je zatvorila 2015. godine, kada se i veruje da su se preselili u drugi deo Beograda. Takođe, sumnja se da se upravo tada dogodilo prvo ubistvo ovog klana – dodaje izvor.

Kada je pao klan, Draganić je na prvom saslušanju izjavio da je ugostitelj i da drži kafić u centru Beograda od kog mesečno zarađuje oko 1.000 evra.

– Nije objasnio kako je uspeo da sa 1.000 evra i nezaposlenom suprugom u luksuznom kompleksu kupi stan koji su, kako je sam izjavio, on i supruga kupili za 136.000 evra. U međusobnoj komunikaciji pripadnici grupe su ga zvali Brale. U klanu je važio za osobu koja nije komunikativna, a “posao u klanu” mu je najčešće bio da rukuje sa mašinom za mlevenje mesa u kojoj su uništavali tragove zločina – naveo je sagovornik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *