ZAVIRITE U DOMOVE I SLAVSKE TRPEZE POZNATIH! Estradnjaci proslavljaju NIKOLJDAN i nimalo ne štede!

 ZAVIRITE U DOMOVE I SLAVSKE TRPEZE POZNATIH! Estradnjaci proslavljaju NIKOLJDAN i nimalo ne štede!

Foto: Srbija Danas

Danas se obeležava najčešća slava u Srbiji, Sveti Nikola. Veoma važan dan za sve pravoslavne vernike, kako bi naš narod rekao polovina Srba danas slavi Nikoljdan, a druga polovina ide u goste.

Naše poznate ličnosti, danas od ranog jutra dele fotografije po društvenim mrežama i prikazuju, kako su upriličili trpezu, ispoštovali običaje i kako u krugu porodice obeležavaju današnje crveno slovo.

Veljko Ražnatović, Anastasija Ražnatović, Ceca Ražnatović
Foto: Instagram printscreen/raznatovicanastasija

Folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović, danas u svom domu na Dedinju, obeležava Nikoljdan i okuplja svoje najmilije. Svake godine se i veliki broj njenih kolega, ali i istaknutih ličnosti iz sveta šoubiznisa okupi kako bi uveličali njeno slavlje.

Svetog Nikolu u svom novom domu u Višnjičkoj banji obeležava pevač i bivši zadrugar Sloba Radanović. On je na Instagramu objavio fotografiju slavske sveće, kolača, žita i vina, baš kao što običaji nalažu.

Sloba Radanović
Foto: Instagram printscreen/slobaradanovic

Glumac Milan Vasić još jedan je u nizu poznatih koji proslavlja Nikoljdan. Vasić je posetio Manastir Svetog Nikole u Vranju, gde je odneo slavski kolač. A ovim povodom oglasio se i na svom Instagram profilu, gde je i drugim vernicima čestitao praznik.

– Ja danas slavim i čestitam svima koji slave Svetog Nikolu – poručio je Milan.

Milan Vasić
Foto: Instagram printscreen/milanvasic_official

Pobednica “Zadruge 1” i pevačica Kristina Kija Kockar, takođe obeležava Nikoljdan, kako ona kaže slavu mame i bake.

A svim vernicima je putem Instagrama česitala slavu.

– Sveti Nikola, slava moje mame i bake. Neka je srećna svima koji slave. Sveti Nikola zaštitnik putnika – napisala je Kockareva.

Kristina Kija Kockar
Foto: Instagram printscreen/kijakockar

Pevačica Ivana Selakov dan ranije počela je da priprema slavu, kako bi sve bilo spremno za goste koji će je posetiti, pa je tako pokazala šta najviše voli da sprema za svoju slavskoj trpezu.

– Prebranac kao omiljeni slavski prilog – napisala je Ivana.

Ivana Selakov
Foto: Instagram printscreen/selakov

Pevačko-voditeljski par Željko Joksimović i Jovana Joksimović takođe slave Svetog Nikolu u svom domu, kao i Zorica Brunclik i Kemiš, potom Viki MiljkovićMilica Todorović… Pored njih, Nikoljdan će proslaviti i pevačica Jelena Tomašević i njen surug glumac Ivan Bosiljčić, kao i mnoge druge poznate ličnosti.

Kakva će atmosfera biti kod svih pomenutih domaćina, ostaje nam da u toku dana ispratimo.