ZASTRAŠUJUĆI MASAKR! Transrodna osoba upala u školu pa ubila troje dece i troje odraslih! (FOTO/VIDEO)

 ZASTRAŠUJUĆI MASAKR! Transrodna osoba upala u školu pa ubila troje dece i troje odraslih! (FOTO/VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen/@MNPDNashville

Odri Hejl (28)transrodna žena iz Nešvila, identifikovana je kao napadač na privatnu hrišćansku školu u tom gradu u američkoj državi Tenesi, u kojem su ubijena tri deteta i tri odrasle osobe.

Hejlova, bivša učenica ove škole, došla je u nju naoružana sa dve poluautomatske puške i pištoljem, saopštila je policija. Ona je ubila tri devetogodišnja deteta, učenika škole, kao i troje zaposlenih, starih između 60 i 61 godinu, navode američki mediji.

Potom je sa drugog sprata škole pucala na policajce koji su se približavali zgradi, da bi je policijski tim ubio u hodniku škole.

Policija nije iznela detalje o mogućem motivu napada, mada pretpostavlja da je u pitanju neka vrsta ogorčenosti na školu kod Hejlove, koja je nekada pohađala tu ustanovu.

Ona nije imala kriminalni dosije pre ove masovne pucnjave, a u njenoj kući nađeno je još oružja – dve sačmarice, od kojih jedna sa skraćenom cevi. Kod ubijene žene koja je izvela napad nađene su i detaljne mape škole kao i drugi dokazi koji ukazuju na to da je napad pažljivo planiran.

Haleova se bavila grafičkim dizajnom, a prošle godine je diplomirala na Nosi koledžu za umetnost i dizajn, gde je nagrađivana za uspehe navode američki mediji. Rođena je kao žena, a predstavljala se kao muškarac.

Povodom ovog napada oglasio se i američki predsednik Džozef Bajden, koji je naložio da zastave na Beloj kući, javnim i vojnim ustanovama budu spuštene na pola koplja.

– Moramo učiniti više da zaustavimo nasilje vatrenim oružjem. To rasparčava naše zajednice. Ponovo pozivam Kongres da usvoji zabranu za jurišno oružje – rekao je Bajden u Beloj kući.