ZASTRAŠUJUĆE SCENE SA AUTOPUTA: Automobili i kamioni u plamenu, deca na nekoliko metara od njih, kao u horor filmu! (FOTO)

 ZASTRAŠUJUĆE SCENE SA AUTOPUTA: Automobili i kamioni u plamenu, deca na nekoliko metara od njih, kao u horor filmu! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Autoput M1 u Mađarskoj, na kojem su se sudarila 42 vozila, je u subotu popodne izgledao kao horor film

Na jednom od snimaka koji su se pojavili vidi se majka kako šeta sa malom decom na razdelnoj traci puta. Na nekoliko metara od njih svuda su olupine automobila.

Prašina i dim su ogromni, pored automobila u sudaru su učestovali i kamioni. Neki su čak probili barijeru i razbili automobile. Na slikama se pojavljuje više dece. Onda još olupina. Nekoliko metara dalje gore automobili. Tri u nizu. Vatra se verovatno širila sa jednog na drugi, dok su deca pobegla nekoliko metara od zapaljenih automobila, prenosi RTL. Na lice mesta za nekoliko minuta stiglo je 70 vatrogasaca iz 7 gradova.

 Kada su vatrogasci stigli, od 43 vozila koja su učestvovala u udesu, potpuno je izgorelo 19 automobila, 1 kombi i kabina kamiona. Vatrogasci su na licu mesta imali veoma složen zadatak, jer su morali da spreče dalje širenje požara, kao i da organizuju potragu za putnicima zarobljenim u vozilu – rekla je Anet Sabo-Biztrič, portparolka Uprave za katastrofe okruga Fejer.

Vatrogasci nisu našli ljude u olupininama izgorelih automobila. Hitna pomoć morala je da zbrine desetine povređenih. Nekoliko ih je prevezeno spasilačkim helikopterom.

Kako se navodi u saopštenju policije, u masovnoj nesreći povređeno je 36 osoba, od kojih je 1 osoba prevezena u bolnicu sa povredama opasnim po život, a 13 sa teškim povredama.

Izvor: RTL