ZAŠTO JE VIDEO UBISTVA BIO DOSTUPAN VIŠE OD TRI SATA? Oglasili se iz Mete – VAŽNO UPOZORENJE za sve, zbog ovog će vam biti OBRISAN profil

 ZAŠTO JE VIDEO UBISTVA BIO DOSTUPAN VIŠE OD TRI SATA? Oglasili se iz Mete – VAŽNO UPOZORENJE za sve, zbog ovog će vam biti OBRISAN profil

Foto: Društvene mreže/Shuterstock

Kompanija Meta, u okviru koje je i društvena mreža Instagram, preduzela je korake da spreči moguće ponovo deljenje kopija videa ubistva žene iz Gradačca i uklonili naloge počinitelja s Fejsbuka i Instagrama, odgovorili su iz Mete na upit Radija Slobodna Evropa o tome zašto je video ubistva bio dostupan više od tri sata.

– Duboko smo ožalošćeni stravičnim napadom u Bosni, a mislima smo sa žrtvama i njihovim najmilijima. U kontaktu smo sa vlastima u Bosni kako bismo pomogli u podršci njihovim istragama – stoji u pisanom odgovoru portparola Mete za RSE.

Naveli su da su u petak, 11. avgusta, kad je počinjeno trostruko ubistvo, označili sadržaje kao nasilje s višestrukim žrtvama, prema Metinim politikama o opasnim organizacijama i pojedincima i uklonili video i Fejsbuk i Instagram naloge.

“Kad god saznamo za to, uklonićemo taj sadržaj”

Uklonićemo svaki sadržaj koji veliča počinitelja ili napad kad god saznamo za to – rekli su.

Dodaju da su dodali verzije videozapisa u bazu podataka sadržaja koji krši pravila “što im pomaže da otkriju i automatski uklone kopije ako se ponovo učitaju”.

U Gradačcu, na severu Bosne i Hercegovine, 11. avgusta je počinjeno trostruko ubistvo, a i još su i ranjene tri osobe. Nermin Sulejmanović je ubio bivšu suprugu koja ga je nekoliko dana ranije prijavila policiji zbog nasilja.

Ubistvo je prenosio uživo na svom Instagram profilu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *