ZAŠTO JE DOŠLO DO TRAGEDIJE NA PANČEVAČKOM PUTU? Dve stvari otkrivaju šta se desilo kobne noći u kojoj je stradalo troje ljudi

 ZAŠTO JE DOŠLO DO TRAGEDIJE NA PANČEVAČKOM PUTU? Dve stvari otkrivaju šta se desilo kobne noći u kojoj je stradalo troje ljudi

Foto: Profimedia

Nakon pogibije G.R. (56) sestre i brata, Svetlane P. (56) i Slobodana T. (48) na Pančevačkom putu u kojoj je teško povređen i T.P. (58), naloženo je veštačenje automobila “multipla” koji je vozio G.R i obdukcija tela kojom će biti utvrđeno da li su bili pod dejstvom alkohola, opijata.

U automobilu su, podsetimo, prema nezvaničnim informacijama, nađene flaše alkoholnih pića.

Inače, G.R. (56), vozač automobila “multipla” koji je izazvao saobraćajnu nezgodu u Beogradu, za poslednju deceniju ima čak 60 prekršaja i 19 krivičnih dela.

Nezvanično, on je odgovoran za nesreću.

G.R. je izvršilac je 19 krivičnih dela i to: 7 krađa, 10 teških krađa, nasilje u porodici i falsifikovanje isprave.

– On je učestvovao u 12 saobraćajnih nezgoda, od kojih je izazvao 6 ( za 5 saobraćajnih nezgoda (materijalna šteta) podneta mu je prekršajna prijava, a poslednja je od 10.10.2022. godine u kojoj je nastradao) – kaže izvor za medije.

Po sudskim presudama doneta mu je zabrana upravljanja u periodu od 21.01.2017. do 21.09.2017. godine u trajanju od 8 meseci, u periodu od 31.03.2021. do 30.09.2021. godine u trajanju od 6 meseci i u periodu od 10.08.2022. do 10.04.2023. godine u trajanju od 8 meseci.

U trenutku nesreće G.R. je bio pod zabranom. Imao je upisanih 16 kaznenih poena. Protiv njega je podneto 29 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka za otkrivenih 36 prekršaja i to: 6 odbijanja da se podvrgne utvrđivanju prisustva na alkohol, isključenje iz saobraćaja, zatečen da upravlja za vreme isključenja, 17 vožnji pod dejstvom alkohola, nepropisno preticanje, 3 puta vozio neregistrovana kola, nepropisno uključivanje u saobraćaj, kretanje vozilom brzinom većom od dozvoljene, istek roka registracione nalepnice, jednom nepropisno obeleženo vozilo zbog kvara, jedno kretanje jednosmernom ulicom u zabranjenom smeru, tri nedržanja odstojanja – kaže izvor blizak istrazi.

Vozač G.R. je imao i četiri vožnje pod dejstvom alkohola, 14 nepropisnih parkiranja, tri kazne zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa,dva prekoračenja brzine , tri kretanja površinom koja nije namenjena za tu vrstu vozila, jedno nepropisno postavljena registraciona nalepnica, jedno nepostupanje po saobraćajnoj signalizaciji, dva ne uključivanje svetala danju i jedno nepropisne radnje prilikom upravljanja biciklom.