“ZAPOROŠKA OBLAST JE ZA UKRAJINU ZAUVEK IZGUBLJENA” Počele pripreme za referendum, lokalne vlasti poručuju: Zelenski će izgubiti

 “ZAPOROŠKA OBLAST JE ZA UKRAJINU ZAUVEK IZGUBLJENA” Počele pripreme za referendum, lokalne vlasti poručuju: Zelenski će izgubiti

Foto: Profimedia

Član glavnog saveta regionalne administracije Zaporoške oblasti, na jugu Ukrajine, Vladimir Rogov ocenio je da je Zaporoška oblast zauvek izgubljena za Ukrajinu i da vlast u Kijevu treba da se pomiri sa tim.

Rogov je za RIA Novosti rekao da većina stanovnika Zaporoške oblasti svoju budućnost vidi u sastavu Rusije.

– Zbog toga smo počeli pripreme za referendum. U planu je formiranje izbornih komisija. Režim Zelenskog shvata da će na ovom referendumu izgubiti, pa koristi poslednju priliku da granatiranjem i terorističkim napadima zastraši stanovništvo – ocenio je Rogov.

Dodao je da neće biti odlaganja referenduma, ali da je osnova za njegovo održavanje bezbednost.

Ranije je saopšteno da bi referendum o ulasku Zaporoške oblasti u sastav Ruske Federacije mogao da bude održan početkom jeseni, verovatno u prvoj polovini septembra.

Hersonska oblast i deo Zaporoške oblasti oblasti oko Azovskog mora, na jugu Ukrajine, nalaze se pod kontrolom ruskih snaga.

BONUS VIDEO: Kadirov novom parodijom ponovo ismeva Zelenskog

Pročitaj još