“ZAPLENJENO ZAPADNO ORUŽJE, NAPAD ODBIJEN” Kadirov se hitno oglasio na Telegram kanalu: Momci eliminisali pretnju (VIDEO)

 “ZAPLENJENO ZAPADNO ORUŽJE, NAPAD ODBIJEN” Kadirov se hitno oglasio na Telegram kanalu: Momci eliminisali pretnju (VIDEO)

Foto: Profimedia

Lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov objavio je na svom Telegram kanalu najnovije snimke iz pravca Hersona.

Kako je istakao u opisu videa, vojnici puka “Sever”, pod vođstvom komandanta Hasmagomeda Magomadova, uspešno su odbili nekoliko neprijateljskih napada.

– Kao rezultat nepromišljenih akcija, neprijatelj je pretrpeo velike gubitke. Konkretno, uništeno je do 200 nacionalista, kao i nekoliko jedinica teške vojne opreme i putničkih vozila namenjenih za prevoz osoblja. Momci su eliminisali pretnju što je brže moguće i bez gubitaka, što potvrđuje visoku profesionalnost boraca Severnog puka. Istovremeno su svoj ionako bogat arsenal dopunili zarobljenim zapadnim oružjem – kazao je vođa Čečena. 

Prema njegovim rečima, među uništenim militantima ovog puta veliki broj je američkih i poljskih plaćenika.

– Međutim, verujem da tamo nema takozvanih “plaćenika”, a cela ova legenda o međunarodnoj legiji je izmišljena samo da bi se sakrilo prisustvo NATO trupa u Ukrajini. Ipak, napadači su uništeni, a ta činjenica nam jasno govori da je čak i navodno najjača armija na svetu sposobna da se sakrije samo iza običnih vojnika Oružanih snaga Ukrajine. Međutim, ova strategija se ovoga puta nije opravdala – poručio je Kadirov koji je dodao da zahvaljujući hrabrosti čečenskih boraca, neprijatelj postepeno shvata svoju bespomoćnost i besmislenost bilo kakvih pokušaja kontraofanzive.