ŽALIO SE DA JE PREGLASNA, IZAŠAO IZ STANA I UPUCAO JE U GLAVU! Devojčica (9) stradala od ruke komšije! Svi su zazirali od njega…

 ŽALIO SE DA JE PREGLASNA, IZAŠAO IZ STANA I UPUCAO JE U GLAVU! Devojčica (9) stradala od ruke komšije! Svi su zazirali od njega…

Foto: Profimedia

Muškarac koji se žalio da je dete iz komšiluka previše glasno, optužen je da je usmrtio 9-godišnju devojčicu ispred njene kuće u distriktu Portidž park u Čikagu tokom vikenda.

Majkl Gudman (43) optužen je za prvostepeno ubistvo male Serabi Medine, rekla je policija u ponedeljak i dodala da je do pucnjave došlo u bloku 3500 u kojem on živi.

Serabi je bila sa grupom u subotu oko 21.40 uveče kad im je prišao muškarac preko ulice, izvadio pištolj i upucao Serabi u glavu. Devojčica je prevezena u bolnicu u kritičnom stanju i kasnije proglašena mrtvom.

Megan Keli, prijateljica porodice i komšinica, rekla je da se Gudman pre pucnjave žalio da je devojčica preglasna i da se u prošlosti žalio i na drugu decu. Dodala je da su komšije pokušavale da ga izbegavaju i da su se držali dalje od njega.

Endru Holms, lokalni aktivista koji pomaže porodici Medina, rekao je da je nakon pucnjave Serabin otac pokušao da razoruža Gudmana.

Optuženi je pogođen u lice tokom borbe i prevezen je u bolnicu u kritičnom stanju. Oružje je nađeno na licu mesta a istraga je još u toku.

Gudman će se pojaviti na sudu u utorak.

Holms je još rekao da je Serabina majka ubijena u pucnjavi u Ostinu 2018. i da ju je otac nakon toga podizao sam.

– Otac prolazi kroz emotivno teške trenutke. U pitanju je dete i to boli. On je u bolu, potrebno mu je dosta isceljivanja – rekao je Holms.