ZAGRMEO JE SRBIN! Juventusu je oduzeto 15 bodova, EVO šta je imao da kaže Vlahović – Poruka koju će svi dobro zapamtiti

 ZAGRMEO JE SRBIN! Juventusu je oduzeto 15 bodova, EVO šta je imao da kaže Vlahović – Poruka koju će svi dobro zapamtiti

Foto: Profimedia

FK Juventus oduzeto je 15 bodova u Seriji A, a nakon te odluke oglasio se srpski napadač i igrač Stare dame Dušan Vlahović. 

– Ne bojimo se nekoliko bodova manje na tabeli. Ne bojimo se da zasučemo rukave i bacimo se na posao. Ne bojimo se naših protivnika, jer se ne bojimo ničega. Zato što kada padnemo, ustanemo jači nego ikada. To smo mi, to je Juventus – napisao je Dušan Vlahović.

Da podsetimo, Federalni apelacioni sud je prihvatio zahtev italijanskog fudbalskog saveza za ponovno otvaranje slučaja tima iz Torina koji je optužen za falsifikovanje finansijskih izveštaja.

U istrazi “Prizma” utvrđeno je da je u klubu bilo prekršaja i tajnih plaćanja igrača tokom ranih faza epidemije koronavirusa.

Federalni sud je zbog toga ponovo otvorio slučaj, ali samo protiv Juventusa i njihovih čelnika, dok su izostavili druge klubove koji su bili umešani poput Sampdorije i Empolija.

Tužilac Đuzepe Kine je zahtevao da “bjankoneri” budu kažnjeni sa oduzimanjem devet bodova uz suspenizju za Andreu Anjelija, Fabija Paratičija i Federika Kerubinija koji je prethodnog pomenutog zamenio pre tri godine na mestu sportskog direktora Juventusa.

Sud je otišao korak dalje i kaznio klub sa oduzimanjem 15 bodova, te sada imaju 22. To je dovoljno za deobu 11. mesta. Paratiči, koji je sada sportski direktor Totenhema, je diskvalifikovan na dve i po godine, a ta kazna je primenljiva i u Engleskoj.

Kazna je stigla i za ostale čelnike. Tako će Anjeli i Mauricio Arivabene biti odstranjeni na dve godine, Kerubini na godinu i četriri meseca, a Pavel Nedved na osam meseci.

Juventus ima pravo na žalbu, a dodatni detalji čitavog slučaja se očekuju u narednim danima.