“ZABRANJENO KRETANJE” Alarmantno u Grčkoj – Srbima more odnelo automobile, sad im stiglo zabrinjavajuće UPOZORENJE! Situacija je sve gora (FOTO/VIDEO)

 “ZABRANJENO KRETANJE” Alarmantno u Grčkoj – Srbima more odnelo automobile, sad im stiglo zabrinjavajuće UPOZORENJE! Situacija je sve gora (FOTO/VIDEO)

Foto: Twitter Printscreen

Građanima i turistima u pogođenoj regiji Volosa i okolini večeras je stiglo obaveštenje o zabrani kretanja i izlaženja iz domaćinstava bez preke potrebe.

Kako se navodi na društvenim mrežama, i srpski turisti su dobili poruku upozorenja, čije poštovanje je neophodno.

 Podseća se da je na snazi zabrana saobraćaja u prefekturi Magnezija, po nalogu grčke policije, zbog razvoja opasnih vremenskih uslova – navodi se na fotografiji koja je podeljena na Fejsbuk stranici “Grčka info”.

Oboren rekord padavina

U Zagori je inicijalno izmereno 516 milimetara kiše, dok je usled očekivanog nastavka intenzivnih padavina oborio rekord koji je zabeležen 2020. godine.

Najveća dnevna količina padavina izmerena je do 20.45 časova i iznosi 754 milimetara. Prethodni rekord je bio 644 milimetra i zabeležen je na Paliki, Kefaloniji tokom mediteranskog ciklona koji je pre tri godine pogodio ovu oblast.

Srbima bujica odnela automobile u more

Stravična oluja “Danijel” razara Grčku, a desetak srpskih turista, koji letuju na grčkom poluostrvu Pilion blizu Volosa, kontaktiralo je pre nekoliko sati ambasadu Srbije u Atini. Kako je za TV Blic potvrđeno u našoj ambasadi oni su ostali bez automobila, koje je bujica vode odnela u more.

Kiša je trenutno prestala da pada, ali zbog velike količine vode, koja je duboka i do metar i po, teško je prići njihovoj lokaciji. Ipak, svi su dobro, nema povređenih, a ukoliko policija i lokalne vlasti procene da nisu bezbedni, biće evakuisani na sigurnu lokaciju – kažu u ambasadi.

Jako nevreme pogodilo Grčku

Kako pokazuju dramatični snimci koji stižu iz Grčke, nakon potopa usled kog su srpski turisti ostali zarobljeni na Volosu i Pilionu, oluja Danijel počela je da pravi haos i na ostrvu Tasos i okolini.

Naime, srpski turisti su ostali zarobljeni jer je jak vetar onemogućio normalan rad trajekta.

– Veliki broj srpskih turista zarobljen je na ostrvu Tasos. Vetar i veliki talasi su onemogućili normalno funkcionisanje trajekta, pa se stvaraju gužve. Čeka se od 13 časova i nema naznaka da će uskoro krenuti – izjavio je jedan od naših turista.

Jedna osoba stradala, jedan se vodi kao nestao

Muškarac (34) nestao je u Volosu, nakon što je pokušao automobilom da pređe bujicu u ovoj oblasti. Kako javljaju mediji, u vozilu je bio i njegov sin koji je dobrog zdravlja.

Istrage EMAK-a i ELAS-a su u toku za identifikaciju muškarca u Ekatarini u Volosu. Kako je saopšteno iz vatrogasne službe, 34-godišnji muškarac je automobilom pokušao da pređe bujicu koja je nastala usled oluje Danijel u oblasti Ekaterini Volos.