ZABELEŽEN SIGNAL TELEFONA ANE VOLŠ: U blizini ovog mesta je uređaj bio aktivan – najbizarnije je vreme korišćenja

 ZABELEŽEN SIGNAL TELEFONA ANE VOLŠ: U blizini ovog mesta je uređaj bio aktivan – najbizarnije je vreme korišćenja

Na svedočenju u sudu otkrivene protivrečnosti.

Dnevnik policije Masačusetsa u danima nakon nestanka Ane Volš otvara više pitanja o tome kada je nestala Srpkinja čija sudbina brine dve nacije, uspešna poslovna žena, i kako su reagovali njeni najbliži.

Policija Kohaseta potvrdila je legitimnost dnevnika.

Prema evidenciji, policija je 4. januara 2023. primila poziv za proveru imovine Ane Volš (39), čije je ime pogrešno napisano u dokumentu.

Prema navodima, pozivalac navodi da je on šef obezbeđenja kompanije za koju radi nestala, “Tišman Spajer”.

Taj koji je zvao nastavio je da opisuje kako Volš radi u Vašingtonu, ali živi u Kohasetu.

On je opisao detalje nestanka, a zatim je primetio da je kompanija kontaktirala muža, ali da on nije prijavio nestanak.

Policija je ranije saopštila da su kompanija i najmiliji “istovremeno” prijavili njen nestanak.

Anin muž, Brajan Volš, uhapšen je nekoliko dana kasnije i optužen za obmanu istražitelja.

Ali kada je Brajan Volš (46) optužen u ponedeljak, njegov advokat Trejsi Majner rekla je sudu da je njen klijent kontaktirao kompaniju, što je u suprotnosti sa onim što je predstavnik kompanije rekao policiji.

– Tačno je da je njen poslodavac kontaktirao policiju 4. januara. Međutim, to je bilo kao rezultat toga što je gospodin Volš, Brajan Volš, kontaktirao poslodavca i rekao: ‘Nisam se čuo sa svojom ženom. Poslodavac je predložio da predstavnik njihovog bezbednosnog tima, kontaktira policiju – izjavio je.

Advokatica je kasnije odbila da da izjavu za medije.

Na sudu je istakla da je njen klijent sarađivao kroz “nekoliko intervjua” i pretresa njegove kuće, imovine i mobilnog telefona.

Šta se desilo sa telefonom?

Advokat Komonvelta Lin Beland ranije je otkrila da je mobilni telefon Ane Volš “davao signal u oblasti” porodične kuće glavnog sudije Kušing na auto-putu 1. i 2. januara, “što je bilo nakon što je optuženi rekao da je ona nestala”.

Dnevnici policije Kohaset pokazuju da je od 4. januara Anin mobilni telefon bio isključen, ali da je poslednji put “dao signal” oko 3:14 ujutro 2. januara, samo 24 sata nakon što je navodno poslednji put viđena.

Dnevnik dalje opisuje kako je Anin telefon registrovan u Kohasetu, otprilike 1,7 milja od njene kuće.

Četiri stanara koji žive u ili oko Reservoir Road-a rekli su Fok Nevs Digital-u u četvrtak uveče da su istražitelji pročešljali područje 6. januara.

Istražitelji su pitali komšije da li su videli ili čuli nešto tokom ranog jutra 2. januara.

– Spavali smo i ništa nismo videli. Imamo kameru, ali je bila puna, pa sam prošle nedelje obrisao snimak. Prekorevam se – rekao je muškarac.

Reservoir Road je krivudava, prigradska ulica oivičena kućama sa obe strane.

Metalna barijera blokira stazu za šetnju na kraju ulice.

Prijemnik se nalazi na oko 15 minuta hoda ili dva minuta vožnje od kuće Volšovih.

Oblast je prometna tokom dana, kažu komšije, posebno pre početka i završetka škole.

Rekli su da roditelji često dozvoljavaju svojoj deci da koriste obližnju pešačku stazu da dođu do škole.

Ana Volš, majka trojice dečaka, poslednji put je viđena u ranim jutarnjim satima 1. januara, kada je trebalo da ode na lokalni aerodrom kako bi se ukrcala na let za Vašington.

Trebalo je da otputuje 3. januara, ali je navodno rekla da postoji hitan slučaj zbog kojeg je ona doletela tamo ranije nego što se očekivalo.

Ali u danima između njenog nestanka i prijave nestale osobe, suprug Brajan Volš je navodno lagao o tome gde se nalazi. Istražitelji su rekli da je on prijavio da je išao u supermarkete, gde možda nije bio.

Ali navodno je zanemario da pomene da je potrošio oko 450 dolara u gotovini kupujući sredstva za čišćenje.

Prema sudskim dokumentima i zvaničnicima, Volš je primećen na snimku za nadzor “kako nosi crnu hiruršku masku, plave hirurške rukavice i kupuje u gotovini” stvari uključujući krpe.

Istražitelji su takođe otkrili krv i krvavi, oštećeni nož u podrumu kuće bračnog para i pronašli Anin mobilni telefon do oblasti porodične kuće 1. i 2. januara.

Brajanov mobilni telefon je dao signal u drugim delovima Masačusetsa, uprkos zabrani da bude u oblastima pod uslovima njegovog kućnog pritvora.

Sve vesti o nestaloj Srpkinji Ani Volš čitajte klikom OVDE.