“ZA RUSIJU BILO KAD I BILO GDE URADIĆEMO SVE” Kadirov novom izjavom uplašio Zapad, otkrio sledeće Putinove korake

 “ZA RUSIJU BILO KAD I BILO GDE URADIĆEMO SVE” Kadirov novom izjavom uplašio Zapad, otkrio sledeće Putinove korake

Foto: Profimedia

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov rekao je da ruski predsednik Vladimir Putin visoko ceni vojne zasluge čečenskih boraca tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini i istakao njihov doprinos oslobađanju LNR

Ranije je pres-sekretar ruskog lidera Dmitrij Peskov saopštio o sastanaku Putina i Kadirova nakon razgovora sa turskim predsednikom Tajipom Erdoganom, na kojem je bilo reči o društveno-ekonomskom razvoju Čečenije.

-Poseban deo našeg sastanka bio je posvećen borcima iz Čečenske Republike, koji su izvršili naređenje vrhovnog komandanta u Donbasu. Vladimir Vladimirovič me je zamolio da im prenesem tople reči zahvalnosti za lojalnost prema Otadžbinu i veliki vatreni pozdrav. Predsednik je visoko cenio njihove vojne zasluge tokom SVO-a i istakao njihov doprinos oslobođenju Luganske Narodne Republike – napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

On je dodao da je uverio Putina da je tim prvog predsednika Čečenije “Ahmat-Hadži Kadirov” spreman „da izvrši bilo koje njegovo naređenje bilo gde u svetu”.

Kadirov je takođe dodao:

– Vrhovni komandant, predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin je čovek koji se potpuno posvetio našoj velikoj Otadžbini. Ceo njegov životni put je neraskidivo povezan sa Rusijom. Neprijatelji se plaše, ali prijatelji se beskrajno poštuju. Takav treba da bude vođa – da u srcima neprijatelja uliva istinski strah i užas i da iskreno voli svoj narod i zemlju.

Nema veće časti za mene nego da verno služim pod njegovim mudrim vođstvom. Spreman sam da krenem u bitku i dam život za vrednosti koje on žestoko brani. Tokom godina, neprijatelji su se samo množili. Oni grade svoje lukave planove, pokušavajući da sruše kuću našeg oca. Danas je Vladimir Vladimirovič za njih postao nepremostiva prepreka. Jedna po jedna, njegove dalekovide odluke, stavljaju neprijatelje u ćorsokak, primoravajući ih da priznaju njegovu političku superiornost.

– Ljudi treba da znaju da Vladimir Vladimirovič nije samo predsednik države, on je rođeni lider, političar, strateg. Njega vredi pratiti, jer se u svojim poslovima rukovodi čašću, dostojanstvom i interesima Otadžbine… Ponosan sam što sam njegov sledbenik, učenik i pešadinac, svi zajedno! Ponosan sam što sam deo naše velike države – dodao je Kadirov.