“ZA NOVI POČETAK DECE” Najavljen plan za OŠ “Vladislav Ribnikar”

 “ZA NOVI POČETAK DECE” Najavljen plan za OŠ “Vladislav Ribnikar”

Foto: Srbija Danas/Saša Džambić

Pomoćnik ministra prosvete, Milan Pašić, izjavio je danas da se većina roditelja Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” izjasnila da im odgovara da deca dolaze u sredinu koju poznaju, ali da se taj prostor prilagodi.

Pašić je rekao da je sa roditeljima razgovarano o opciji da se učenici škole “Vladislav Ribnikar” izmeste u tri obližnje škole, ali da većini to nije odgovaralo.

– Pričaćemo sa roditeljima o rekonstrukciji i daljim fazama koje su u planu – rekao je Pašić za RTS.

On je naglasio da je važno mišljenje roditelja dece koja su stradala i da će ono biti uvaženo prilikom rekonstrukcije škole.

Foto: Srbija Danas

Predsednik Saveta roditelja OŠ “Vladislav Ribnikar”, Igor Đorđević, rekao je da na prvom sastanku nisu mogli da postignu kompromis oko toga da li deca treba da se vrate u školu i istakao da je dobro da postoji ta mogućnost, jer je to većinsko mišljenje, a da oni koji na to nisu spremni imaju vremena i mogućnost da ostanu kod kuće.

On je istakao da su ostale tri nedelje do kraja školske godine i da je preporučeno da deca treba da se suoče sa realnošću u toj školi, a da posle toga odu na letnji raspust, kada će škola biti rekonstruisana.

– U jednom trenutku ćemo vratiti decu posle raspusta u istu tu školu, ali potpuno rekonstruisanu, koja će biti neki novi početak, ali upravo tu. Ta deca vole tu školu, ta deca su dugo tu. Pokazala su koliko vole upravo tu školu i taj prostor time što su samostalno dolazila od prvog dana nakon tragičnog slučaja – kazao je Đorđević.

Govoreći o sastanku roditelja nastradale dece sa predstavnicima Vlade, koji je bio zakazan za nedelju, Pašić je rekao da neki roditelji nisu mogli da se odazovu, pa je sastanak održan sa onima koji su mogli da dođu, a biće održan sastanak i sa ostatkom roditelja drugog odeljenja sedmog razreda i sa Savetom roditelja.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u školi pročitajte OVDE.