ZA KRATKO VREME DO POSLA I DOBRE ZARADE! Ovo su najtraženiji kursevi u Srbiji i njihove cene

 ZA KRATKO VREME DO POSLA I DOBRE ZARADE! Ovo su najtraženiji kursevi u Srbiji i njihove cene

Foto: Profimedia

Oni koji su ostali bez posla ili žele da zarade više na kraju meseca, neretko postaju polaznici kurseva uz koje, za relativno kratko vreme stiču nove osnovne veštine za željeno zanimanje, a samim tim je i put do posla i novca kraći.

Ono što ne iznenađuje je da su najpopularnije prekvalifikacije u Srbiji za IT poslove, ali sve je više ljudi koji bi da se obuče za neko novo zanimanje, pa čak i ako ne zahteva visoko obrazovanje.

U cenu kursa koji polaznici plaćaju uračunata je i literatura, a ovo je top pet najtraženijih tečajeva na oglasima, a koji ujedno i značajno brzo donose posao i zaradu.

Kurs knjigovodstva – oko 40.000 dinara

Što se više novih kompanija otvori, to ja potražnja za knjigovođama veća. Osim toga, ovakvi krusevi su najtraženiji.

Kurs pokriva sva osnovna znanja potrebna od osnivanja kompanije, pa do njenog gašenja, a za detalje u praksi tu su uvek propisi koje svaki knjigovođa mora da prati

Kurs za kuvara – oko 30.000 dinara

Sa ili bez kursa, godinama unazad vlada najveća potražnja, pa ne čudi interesovanje onih koji bi želeli da se oprobaju u radu u kuhinji.

Kuhinja
Foto: Profimedia

Sa znanjima i veštinama koje mora da poseduje kuvar, ne samo da može da se nađe posao u zemlji, već i u inostranstvu tokom turističke sezone, kao i na sve popularnijim kruzerima.

Digitalni marketing – oko 30.000 dinara

Digitalni marketing ima za cilj promovisanje proizvoda i usluga na jednom ili više digitalnih medija kao što su: marketing na društvenim mrežama ili marketing na pretraživačima.

Kako bilo, ovo zanimanje je izuzetno planulo u doba digitalne ere. Za uspeh u današnjem digitalnom svetu neophodna je kombinacija dobre analitike sa kvalitetnim povratnim informacijama, a posao menadžera digitalnog marketinga je da bude spona između preduzeća i krajnjeg korisnika.

Kurs za frizera – oko 30.000 dinara

Frizer
Foto: Profimedia

Bilo da polaznici ovog kursa plairaju da započnu sopstveni biznis ili da se zaposle u već otvorenim salonima, gotovo je izvesno da ćete uz malo truda i rada uspeti. Svakako, ovakvi kursevi nude osnovne veštine poput tehnika šišanja i pravljenja frizura – što je za početak više nego dovoljno.

Kurs za manikir i pedikir – oko 30.000 dinara

Od izlivanja noktiju, do manikira i pedikira – sve ove i brojne druge lekcije savladavju polizanici kurseva za ulepšavanje noktiju.
Ono što se može videti po komentarima ispod oglasa, jeste da su za ovu vrstu poslova najviše zainteresovane studentkinje.

Osim gore pomenutih kurseva, veliko interesovanje vlada i za kursevima frizera za životinje, poslastičara i fotografa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *