“ZA DETE PRIZNAJEM, ZA ŽENU NE” Šok reči monstruma koji je ćerku držao zatočenu u kadi – Pašajlić se na sudu odrekao roditeljskog prava!

 “ZA DETE PRIZNAJEM, ZA ŽENU NE” Šok reči monstruma koji je ćerku držao zatočenu u kadi – Pašajlić se na sudu odrekao roditeljskog prava!

Uroš Pašajlić, koji je optužen da je u stanu u Mirijevu držao zatočenu ćerku (8), doveden je u pratnji zatvorskh stražara u Prvi osnovni sud u Beogradu u kom mu danas počinje suđenje.

On je danas pred sudom samo kratko negirao da je tukao partnerku, ali je priznao da je u stanu u Mirijevu držao zaključanu ćerku.

Inače, njegov branilac je danas sudu dostavio dokument Centra za socijalni rad Zvezdara u kom se kako je rekao, navodi da “Pašajlić priznaje svoju grešku i odriče se roditeljskog prava”.

– Ovo u vezi devojke negiram izvršenje krivičnog dela, a što se tiče ćerke priznajem. To sam radio zbog konzumiranja nedozvoljenih supstanci i teške situacije u kojoj sam bio. Priznajem za dete, za ženu ne – mirnim tonom je rekao pred sudom Pašajlic, posle čega mu je sudija rekao da će detaljnu odbranu izneti na sledećem suđenju zakazanom za 5.oktobar.

Branilac optuženog javio se za reč i pojasnio da Pašajlić ne priznaje pravnu kvalifikaciju koja mu je stavljena na teret u odnosu na dete, već samo opis.

Prethodno, Pašajlić koji ni danas kao ni na saslušanju u tužilastvu nije izrazio kajanje, izneo je lične podatke. Naveo je da je neoženjen i nezaposlen.

– Po zanimanju sam programer, završio sam srednju školu za veb dizajn u Hamburgu. Poslednje prebivalište mi je u Borči, ali ga vise nemam. Od imovine imam automohil krajsler, osuđivan sam davno, kada sam zbog smrti oca konzumirao marihuanu – rekao je Pašajlić.

Odbrana tražila da suđenje bude zatvoreno za javnost

Inače i odbrana i tužilastvo su tražili da suđenje bude zatvoreno za javnost kada bude bilo reči o devojčici.

– Razmišljao sam, javnost za sada neće biti isključena sa suđenja – saopstio je svoju odluku sudija.

Zastupnica Pašajlićeve ćerke, istakla je imovinski zahtev.

Pašajlić je kroz hodnik suda sproveden u sudnicu u pratnji jednog stražara, u crvenoj majici, patikama i farmerkama. On je bez ikakve reakcije prošao kroz hodnik, sa lisicama na rukama iza leđa.

Partnerka odala lokaciju zatamničenog deteta

Osim za držanje deteta zaključano u stanu, Pašajlić je optužen i da je na drugoj lokaciji, u drugom stanu takođe zatvorenu držao i fizički maltretirao partnerku.

Kada je uspela da mu pobegne, kako se navodi u optunžici Prvog osnovnog javnog tužilastva u Beogradu, ona je otišla u policiju i prijavila nasilje, ali i da sumnja da ima ćerku koja je u stanu u Mirijevu sama.

Policija je odmah otišla na adresu i zatekla neuhranjenu devojčicu, kako sedi u kadi.

– Na sebi je imala jaknicu i donji deo trenerke, kada sam je uzela u ruke, garderoba je spadala sa nje koliko je bila mršava – ispričala je u istrazi policajka koja je prva prišla devojčici.

Dete je odmah prebačeno u bolnicu, i na sreću se oporavilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *