VUJOŠEVIĆ O ŽOCOVOM PARTIZANU: Igraju najlepšu košarku u Evroligi

 VUJOŠEVIĆ O ŽOCOVOM PARTIZANU: Igraju najlepšu košarku u Evroligi

Foto: MN Press

Najtrofejniji trener u istoriji KK Partizan, Duško Vujošević, govorio je o sadašnjim dešavanjima u crno-belima, i njihovom nastupu u Evroligi.

U intervjuu koji je dao za Nova S, Vujošević je pohvalno govorio o timu koji sa klupe predvodi Željko Obradović.

– Jedno vreme nisu dobro izgledali. Ali sada mi se čini da igraju najbolju košarku u Evropi – rekao je Vujošević.

Zatim se dotakao svog, takođe trofejnog kolege.

– Težak je to posao. Ne samo na utakmici, već i na treningu. Uvek moraš da reaguješ adekvatno. Igrači su težak narod. Rizikuješ da se stalno nekom zameraš, što igračima, što publici, što novinarima, sponzorima… stalno si na nekoj vetrometini. Ali ono što te stalno goni ka tome je adrenalin. Radiš s mladima, podmlađuješ se i ti, kreativan je posao. A pošto sam mlad u sve to ušao, možda je to razlog što nisam na pravi način sagledao sve to. Uvek mi je bilo više stalo do uspeha mladih ljudi, nego do mog sopstvenog, što nije zdravo. Određena količina sebičnosti je neophodna za zdravu psihu. I Željko kad je došao u Partizan posle svih velikih uspeha, koji su kod publike automatski kreirali utisak o lakom uspehu, stavljao je na neki način u rizik svoje prethodno ime. On da nema taj temperament, ne bi postizao takve uspehe.

Na pitanje da li sebe vidi kao velikog trenera, rekao je da je dobar trener.

– Dobri treneri su retke ptice, a ja sam dobar trener. Vrlo brzo sam počeo to da mislim, možda i pre nego što je trebalo. Kad sam s različitim timovima, i s malim budžetima, neobezbeđenim u nekom periodu, bez kontinuiteta, pravio odlične rezultate. To nije lako.