VUČIĆ ZAPRETIO VEČITIMA: Ko ne izmiri dug ide u stečaj!

 VUČIĆ ZAPRETIO VEČITIMA: Ko ne izmiri dug ide u stečaj!

Foto: Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se dan nakon što je ministar Siniša Mali izašao sa podacima koliko duguju Crvena zvezda i Partizan u fudbalu i košarci.

– Ja mislim da kroz izveštaj Malog ste mogli da vidite tri stvari na kojima država insistira, videli ste fer raspodelu novca koji dobijaju večiti. Naša greška je što smo mnogo manje novca dali centralnoj Srbiji, u Nišu, Kragujevcu….Tu mora da bude promena, mnogo više novca moramo da damo centralnoj Srbiji, ipak mislim da postoji ranopravno i ravnomerno dodeljivanje sredstava večitim rivala, bez obzira šta je neko pričao i kakve su bile spekulacije.

– Drago mi je da smo pomogli večitima da se takmiče u Evropi, kako u fudbalu gde su uz zagrebački Dinamo najbolji u regionu, u košarci sigurno najbolji klubovi u ovom delu i to je postignuto naravno zahvaljujući državi. 

– Naša ključna poruka je da će porez morati da plate svi. Najmanje duguje KK Crvena zvezda, veliki su dugovi fudbalskih klubova dva kluba, a ako ne budu vraćali dugovanja uslediće blokada i stečaj – zaključio je Vučić.