VRATIO SE POSLE 8 GODINA! Potpisao i poručio: “Ja sam dete Partizana, moje srce je CRNO-BELO!”

 VRATIO SE POSLE 8 GODINA! Potpisao i poručio: “Ja sam dete Partizana, moje srce je CRNO-BELO!”

Foto: MN Press

Nikola Gulan je svojevremeno sa 17 godina debitovao i u prvom timu Partizana, a od pre nekoliko nedelja šparta srpskim prvoligaškim terenima. Kako kaže, lako je našao zajednički jezik sa čelnicima Radničkog sa Novog Beograda i već je upisao tri nastupa.

Gulan ima 33, a pre 15 godina je u transferu vrednom skoro tri miliona evra iz Partizana prešao u Fiorentinu, da bi se šest godina kasnije vratio u Partizan, gde je proveo još jednu sezonu. Faktički, ovo je njegov drugi povratak u srpski fudbal, sada ravno osam leta kasnije, samo što je u pitanju klub iz Prve lige.

– Tokom leta bilo je zanimljivih ponuda iz drugih država, a za neke je moralo da se čeka. U međuvremenu, Radnički me je zvao i odlučio sam se na ovaj korak iz više razloga. Dugi niz godina poznajem ljude koji vode ovaj klub, verujem u njih kao i u stručni štab. Došao sam da pomognem klubu, da pomognem ovim mladim igračima da pokažu sve svoje veštine i pronađu svoj put. Naravno, postoje i lični razlozi, da ostanem u takmičarskom ritmu i zadržim kontinuitet – započeo je Gulan razgovor za Maxbetsport.

Nikola Gulan

Bio je tek punoletan kad je napustio Srbiju, igrao za veoma respektabilne klubove, pre svega u Italiji. Pored Viole, tu su bili Kijevo, Sampdorija, Modena, Empoli, kao i španska Majorka, nemački Minhen 1860…

Iz Srbije sam otišao jako mlad. Smatram da je tada mladom igraču bilo mnogo teže da se snađe i da igra u jakim evropskim ligama, nego danas. Ja sam takav da verujem da je moglo i da uvek može bolje, ali sam generalno zadovoljan ostvarenim. Gde god da sam bio, igrao sam standardno. Izborio sam se za svaki minut proveden na terenu i iz svakog kluba sam odlazio uzdignuta čela. To mi je jako bitno.

Miloš Ninković i Nikola Gulan

Svoj “rodni” klub i dalje verno prati i podržava.

Ja sam beogradsko dete, ali sam i dete Partizana u kome sam prošao sve mlađe kategorije. Moje srce je crno-belo! Kao veoma mlad sam dobio šansu u prvom timu, igrao sam, a zbog velike konkurencije i težine grba koji se nosi, nije ni malo lako doći do tog nivoa. Nikada se nisam bavio klupskom politikom, moje je bilo da na terenu dajem maksimum i da pobeđujem. Naravno, pratim dešavanja u Partizanu. Podigli su formu i igraju sve bolje, a ja im želim da osvoje titulu i ostvare sve svoje ciljeve – poručuje Gulan.