VOZAČ SE PRE NESREĆE POŽALIO? Putnici autobusa otkrili šta se tačno dogodilo kod Leskovca: Odjednom smo skrenuli (FOTO)

 VOZAČ SE PRE NESREĆE POŽALIO? Putnici autobusa otkrili šta se tačno dogodilo kod Leskovca: Odjednom smo skrenuli (FOTO)

Foto: Printscreen/RTS

Jedna žena je nastradala, a 27 putnika povređeno jutros nešto posle 5 sati prilikom prevrtanja autobusa na auto-putu kod Leskovca.

Saobraćajna nesreća se dogodila kad je iz za sada nepoznatih razloga autobus somborskih tablica, koji je vraćao turiste iz Haniotija, izleteo sa puta kod Pečenjevaca nakon čega se prevrnuo na bok.

Nastradala žena je prema nezvaničnim informacijama bila vođa puta.

– Mi smo stali kod hotela Predejane da odmorimo. Nakon toga smo lepo krenuli, sve je bilo normalno, i brzina, i uslovi puta. Vozač je super vozio, ali prethodno se požalio nešto da ima šećer. Da li je to uticalo ili ne, ne znam, ali mi smo s ravnog puta tek odjednom skrenuli i prevrnuli se – kaže jedna od putnica iz autobusa koji se prevrnuo kod Leskovca.

Povređene su zbrinjavale medicinske ekipe iz Leskovca, Lebana, Vlasotinca i Niša. U niški Univerzitetski klinički centar prebačeni su najteže povređeni putnici među kojima su i dečak (13) koji ima nagnječenje stomaka i jedna devojčica (8).

– Pregledano je 16 povređenih u UKC Niš od čega dvoje dece starosti 12 i 8 godina. Prvo dete staro 12 godina nakon pregleda na Klinici za dečiju hirurgiju je zadržano na lečenju ali je stabilno. Drugo dete staro osam godina je nakon ukazane prve pomoći pušteno na kućno lečenje – rekao je pomoćnik generalnog direktora za hirurška pitanja Goran Stanojević.

BONUS VIDEO: Pronađeno telo kod Železničke stanice