VOJSKA IZREŠETALA TURISTE! Horor na Mediteranu, ribar objavio snimak tela kako plutaju u moru

 VOJSKA IZREŠETALA TURISTE! Horor na Mediteranu, ribar objavio snimak tela kako plutaju u moru

Foto: Shutterstock

Alžirska obalska straža je navodno ubila dvoje turista koji su bili na odmoru u Maroku i zalutali u alžirske vode dok su skijali na vodi.

Ova tragedija se dogodila među četvoro francusko-marokanskih dvojnih državljana koji su krenuli džet skijem iz marokanskog odmarališta Saidia. Trećeg člana ove grupe uhapsila je obalska straža Alžira, koja patrolira duž granice dve države.

Mohamed Kisi je jedini od četvorice turista koji se vratio u Maroko. On je izjavio da se grupa izgubila i ostala bez goriva. Prema njegovim rečima, grupi je prišao crni alžirski gumeni čamac, sa kojeg je otvorena vatra prema njima.

Ovo ubistvo je izazvalo bes u Maroku nakon što je jedan ribar objavio snimak beživotnog tela koje pluta u moru.

Čovek koji je uhapšen od strane alžirske obalske straže nosi ime Smail Snabe i navodno se pojavio pred tužiocem, ali detalji o tome nisu poznati.

Važno je napomenuti da Alžir i Maroko imaju dugu istoriju tenzija i sporenja, posebno u vezi sa Zapadnom Saharom. Dve zemlje dele granicu koja je duga gotovo 2.000 kilometara, a koja je zatvorena 1994. godine iz bezbednosnih razloga nakon terorističkih napada u Marakešu, koji su izveli islamistički militanti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *