VLASNIK KAFIĆA UBIJEN IZ OSVETE? Policija došla do zapanjujućih tragova koji vode do još jedne LIKVIDACIJE

 VLASNIK KAFIĆA UBIJEN IZ OSVETE? Policija došla do zapanjujućih tragova koji vode do još jedne LIKVIDACIJE

Foto: TwitterPrintscreen/zoranceran2

Pored Stefana M. (23), koji je pucao u Luku Žižića (37), policija sumnja da su u zločin umešani i M. Đ. i S. K, javnosti poznati nakon ubistva L. R. u klubu u Savamali.

Nakon hapšenja Stefana M. (23) iz Kraljeva, osumnjičenog da je u kafiću “Ritual” u Novom Beogradu ispalio smrtonosne hice u Luku Žižića (37), policija je došla do saznanja i o njegovim saučesnicima.

Kako se sumnja, u ovaj zločin umešani su i M. Đ. (35), zvani Markeđani i njegov saradnik S. K. (36). Obojica su javnosti postali poznati nakon ubistva L. R. (37) u klubu “Ispod mosta” u Savamali.

Luka Žižić je ubijen 28. aprila, a Stefan M. je uhapšen sedam dana kasnije u rodnom Kraljevu, gde se krio u štek-stanu. Kobnog dana ušao je obučen u radničko odelo u kafić Luke Žižića i u njega ispalio čak 11 hitaca. Međutim, prijatelji i brat ubijenog odmah su reagovali i pokušali da ga savladaju. Oni su mu strgli masku s lica, kačket, jednu rukavicu, čak i oduzeli pištolj. Iako je uspeo da se otrgne i pobegne električnim trotinetom, stvari koje su mu ostale na mestu zločina brzo su policiju dovele do njega.

Ubici određen pritvor

S. M. juče je priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu. Njemu se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo na podmukao način, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti. Nakon saslušanja određen mu je pritvor do 30 dana.

– Milašinović je identifikovan zahvaljujući DNK tragovima i snimcima s bezbednosnih kamera. Kada ga je policija uhapsila, još je imao vidne povrede koje su mu prijatelji Luke Žižića naneli dok su ga tukli po glavi njegovim pištoljem. U štek-stanu u kome se krio pronađeni su droga i keš – kaže izvor.

On objašnjava da je Milašinović narkoman koji je za novac pristao da ubije Žižića. Istraga se nije zaustavila na njemu.

– Prema operativnim saznanjima, iza ubistva stoje M. Đ. i S. K. Radi se o nekoj vrsti osvete. Da li je to tačno, pokazaće istraga koja je u toku – kaže izvor.

Markeđani blizak klanu Amerika

O M. Đ. i S. K. se kao dilerima droge sa Zvezdare pisalo još 2014. godine. Prethodnih godina M.Đ. se dovodio u vezu s klanom “Amerika” koji se više decenija bavi švercom droge iz Južne Amerike.

Početkom 2018. godine Đorđević je pravosnažno oslobođen za pokušaj ubistva M. M. i D. L. 8. januara 2012. ispred splava “Amsterdam” u Beogradu, gde su radili kao obezbeđenje. Prema optužnici, pucao je na njih i ranio ih jer su ga izbacili sa splava nakon jednog incidenta.

Apelacioni sud ga je 2018. oslobodio zbog nedostatka dokaza. Navodno, Luka Žižić i M.Đ. su se prvi put sukobili još davne 2006. godine i tada je M.Đ. izvukao deblji kraj. Njihova netrpeljivost vremenom je rasla.

– Izgleda da mu M.Đ. nikada nije oprostio batine, ali ko zna šta se sve izdešavalo u međuvremenu i kako se Luka Žižić našao na listi na odstrel. Nije isključeno i da Đorđević nije nalogodavac, već da iza zločina stoji neka druga osoba s nekim drugim motivima – kaže izvor.

Obustavljena istraga za ubistvo L.R.

M.Đ. se navodno sukobio s L. R. dok je u jednom klubu proslavljao oslobađujuću presudu za pokušaj ubistva dva radnika obezbeđenja na splavu “Amsterdam”. Četiri meseca kasnije L.R. je ubijen, a za njim i S.K. izdata je međunarodna poternica. M.Đ. je lociran i uhapšen 2019. godine u Kanu, u luksuznoj vili na francuskoj rivijeri, u kojoj se odmarao sa porodicom. Godinu dana kasnije, u oktobru 2020, isporučen je Srbiji. Kako se saznaje, u septembru 2021. protiv Đorđevića je obustavljena istraga zbog ubistva L.R.

M.Đ. i S.K. široj javnosti su postali poznati nakon ubistva još jednog mladića. Kao i Žižić, L.R. ubijen je u kafiću. Ubistvo se dogodilo 2018. u jednoj pivnici u Savamali. I tada se kao motiv spominjala osveta zbog batina koje je M.Đ. dobio.

Mediji su tada pisali da je M.Đ. pred punim lokalom potegao pištolj i pucao u L.R. koji se stajao za šankom. Navodno, u kolima ga je čekao S.K., nakon čega su pobegli.

L. R. “proslavio se” godinu dana ranije kada je na Topčiderskoj zvezdi presekao kolonu predsednika Srbije i to “bentlijem” fudbalera Ivice Dragutinovića. Kasnije je bio dovođen u vezu s trgovinom narkoticima.