“VLADIMIRE VLADIMIROVIČU, SRBI SU ME ZAMOLILI…” Poznata istoričarka ostavila Putina bez teksta, prenela mu VAŽNU poruku iz Beograda (VIDEO)

 “VLADIMIRE VLADIMIROVIČU, SRBI SU ME ZAMOLILI…” Poznata istoričarka ostavila Putina bez teksta, prenela mu VAŽNU poruku iz Beograda (VIDEO)

Foto: Reuters

Vladimir Putin se pre dva dana sastao sa istoričarima i predstavnicima tradicionalnih religija Rusije u Centralnoj izložbenoj sali Manjež

Među njima nalazila se i poznata ruska istoričarka Natalija Naročnjicka, koja je prošle godine izabrana za inostranog člana Srpske akademije nauka. 

Na ovom sastanku ona je zamolila za reč i želela je da se obrati predsedniku Rusije Vladimiru Putinu:

– Upravo sam doletela iz Srbije, gde sam govorila pred skupštinom Srpske akademije nauka. Srela sam se sa episkopom bačkim Irinejom, govorila sam i u Matici srpskoj, imala sam mnogo javnih nastupa. Kada biste samo znali kako Srbi sa nadom gledaju na Rusiju, kako očekuju da Rusija ne skrene sa ovog puta, da ne pristane na kompromise, da izdrži do kraja u ovom egzistencijalnom sukobu – u sukobu ne samo oko Ukrajine, već u sudaru različitih projekata budućnosti čovečanstva, posebno hrišćanskog sveta – navela je Naročnjicka. 

 Ona je istakla da je istorija ruskih protivnika bez ikakvih moralnih ciljeva, a da je Rusija ta koja čuva tradicionalne vrednosti. 

@ivan_nasi

♬ original sound – Иван Ивановић432

Eminentna istoričarka prenela je Putinu divljenje koje srpski narod ima prema njemu, ali je takođe pomenula i brutalno otimanje Kosova, kao i težak period koji je Srbija imala tokom raspada Jugoslavije. 

– Vladimire Vladimiroviču, Srbi su me zamolili da Vam se duboko poklonim – znate li zašto? Rekli su da više nema države, rukovodstva i lidera sa takvom neviđenom nacionalnom državnom voljom. Molimo se za Vas i Vašu odlučnost zajedno sa Srbima – završila je istoričarka.

Tokom obraćanja Natalije Naročnjicke, predsednik Rusije sve vreme je imao blag osmeh na licu i sa odobravanjem je slušao i primao sve poruke koje je dobio uz Srbije. Na kraju se i skromno zahvalio.