VLADIMIR ZBOG ŽENE PUCAO U PROLAZNIKE, A ONDA SE UBIO PRED SINOM: Stravični detalji tragedije koji su podigli državu na noge

 VLADIMIR ZBOG ŽENE PUCAO U PROLAZNIKE, A ONDA SE UBIO PRED SINOM: Stravični detalji tragedije koji su podigli državu na noge

Foto: Twitter Printscreen

Kako prenose ruski mediji, u gradu Krimsku se desila pucnjava u kojoj su poginule četiri osobe, jedan od poginulih je upravo napadač. Stanovnik Krimska otvorio je vatru u prostorijama jednog od tržnih centara, a zatim izašao napolje i počeo da puca na prolaznike, prenosi Interfaks pozivajući se na pres-službu Glavne uprave ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova za Krasnodar.

Poginula su dva radnika tržnog centra i jedan od prolaznika. Još jedna osoba koja se u trenutku pucnjave zatekla u blizini je ranjena. Muškarac koji je otvorio vatru, rođen 1956. godine, izvršio je samoubistvo. Telegram kanali, uključujući 112 i Mash, pišu da nije u pitanju teroristički napad, već da je napadač identifikovan kao Vladimir Žirov.

On je, kako prenose ruski mediji, izgubio suđenje povezano sa stanom u kom stanuje njegova bivša supruga Galina i sin Jurij. Tvrdio je da je pre razvoda njegova supruga od njegovog novca kupila stan sinu, te je tražio da mu se vrati stan. Slučaj se odugovlačio šest meseci i danas ga je sud odbio.

Nakon presude, počeo je da proganja ženu i preti joj. Galina je potom utrčala u tržni centar i zatražila pomoć. Tu se zatekao prolaznik koji je pokušao da zaštiti Galinu, ali ga je Vladimir upucao. Zatim se Vladimir uputio do mesta stanovanja njegovog sina i shvativši šta je učinio, tamo izvršio samoubistvo.

Кrimsk je mali grad u južnom ruskom Кrasnodarskom kraju u blizini poluostrva Кrim, koje je Rusija jednostrano anektirala od Ukrajine 2014. godine.

Pročitaj još