“VIŠE NEMATE ĆERKU” Potresno svedočenje Jasmininog oca – suprug je ubio na godišnjicu braka, deca ne žele da svedoče

 “VIŠE NEMATE ĆERKU” Potresno svedočenje Jasmininog oca – suprug je ubio na godišnjicu braka, deca ne žele da svedoče

Foto: SD/Ilustracija/Printscreen/Društvene mreže

Da li je moralo da dođe do ovoga, da mi ubiješ ćerku, zašto si to uradio i to na dan godišnjice braka – ovim rečima u sudnici pred sudijom Dejanom Kneževićem i članovima veća, obratio se Dragoljub Markov bivšem zetu Zoliki Holiku (50) iz Beške, koji je okrivljen zbog krivičnog dela teško ubistvo.

VJT u Sremskoj Mitrovici ranije podiglo je optužnicu protiv Holika po kojoj je on okrivljen da je u septembru prošle godine u ranim jutarnjim satima prvo automobilom usmrtio bivšu suprugu Jasminu Holik (47), a zatim njeno beživotno telo odneo u svoju kuću.

Na glavnom pretresu, Zolikina i Jasminina ćerka Anita i sin Siniša, iskoristili su zakonsko pravo i izjasnili se da ne žele da svedoče u procesu koji se vodi protiv njihovog oca. Šta je prethodilo stravičnom događaju, ni to neće biti izneto na sudu, jer se Zolika izjasnio da će se braniti ćutanjem tokom ovog postupka.

– Nisam video kritični događaj, jer sam u to vreme spavao kada je Jasmina ujutru rano krenula na posao. U neko doba zazvonio je telefon, javila se moja supruga, bio je to Zolika koji joj je rekao: “Više nemate ćerku” – ispričao je u sudnici otac ubijene Jasmine, a onda se osvrnuo na njihov odnos.

– Nisam mogao ni da pretpostavim da će se ovako nešto desiti, nikada se nije žalila na njega, sada razmišljam da možda nije želela da mi kaže iako je bilo problema. Kod nas je živela poslednje dve godine, otkako ga je ostavila – rekao je Dragoljub, a onda na pitanje branioca okrivljenog da li je posle godinu dana od tragedije došao do saznanja ima li očevidaca tog događaja, on je odgovorio da nema.

Svedočio je i Zolikin zet, ćerkin suprug, koji je bio izričit i rekao da njegov tast nije bio spreman tako nešto da učini.

– On je u par navrata pokušao sebi da oduzme život, pa nije bio spreman, a ne da nekome drugom učini nažao – tvrdio je Zolikin zet.

Sudski proces se nastavlja u novembru kada bi trebalo da se izjasni Božica Markov, majka ubijene Jasmine, kao i ostali predviđeni svedoci.

Proganjao je, vređao, pratio…

– Vređao je, proganjao, pratio. Svašta je moja ćerka trpela, zarad mira u kući i mira u porodicama, da se ne bi međusobno svađale – rekla je nekoliko sati nakon ubistva očajna majka ubijene žene, ne krijući da je Jasmina nekoliko puta davala šansu Zoliki kada bi se pomirili, ali bi on bio opet onaj isti i veoma gadne naravi kada popije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *