VIŠE NEMA DILEME! On je platio za ubistvo Ljepoje, Hrvatin otkrio detalje: Dobio sam poziv kada je Velja uhapšen – Mesar “izgoreo”

 VIŠE NEMA DILEME! On je platio za ubistvo Ljepoje, Hrvatin otkrio detalje: Dobio sam poziv kada je Velja uhapšen – Mesar “izgoreo”

Foto: Youtube/Printscreen/KTV Televizija – Zvanični kanal/MUP

Svedok-saradnik Bojan Hrvatin u Specijalnom sudu u Beogradu otkrio je da ga je nakon hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u februaru 2021. pozvao Radoje Živković, rođak vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, i pitao da li je dobio pare za egzekuciju Milana Ljepoje, pripadnika Pink Panterima, koje je dao Zvicer za obavljen posao!

U najvećoj sudnici u Ustaničkoj ulici i tokom ročišta osetila se napetost među dojučerašnjim prijateljima i saradnicima, a na samom početku suđenja okrivljeni Marko Miljković javio se za reč i trećeg dana nastavio da ispituje Hrvatina.

Podsetimo, Milan Ljepoja je poslednja žrtva klana koji je ušao u kuću strave u Ritopeku, takozvanu klanicu, kako su je zvali pripadnici klana Veljka Belivuka i Miljkovića, i nije izašao.

Podsetimo, Milan Ljepoja je poslednja žrtva klana koji je ušao u kuću strave u Ritopeku, takozvanu klanicu, kako su je zvali pripadnici klana Veljka Belivuka i Miljkovića, i nije izašao.

Prema tvrdnjama Hrvatina, nakon hapšenja kriminalne grupe dobio je poziv od Zvicerovog rođaka Živkovića, koji se nalazi u turskom zatvoru zbog sumnje da je organizovao ubistvo šefa suparničkog škaljarskog klana Jovana Vukotića 8. septembra u Istanbulu.

Svedok-okrivljeni je naveo da je saznao da je Zvicer platio za likvidaciju Ljepoje, ali da on nije dobio ništa iako je učestvovao u zadatku koji je naložio Radoje Zvicer, vođa “kavčana”, koji je od prošle godine u bekstvu.

Miljković: Koji je tvoj motiv da ubiješ Ljepoju?

Milan Ljepoja
Foto: MUP

Hrvatin: Pripadnost našoj, vašoj grupi.

Miljković: Jesi li pitao koliko keša?

Hrvatin: Posle, kada ste vi uhapšeni, preko Radoja Živkovića je Born (Zvicer) pitao da li sam isplaćen. Rekao sam da nisam, ali da sam dobio kola.

Miljković: Za svako ubistvo si isplaćen navodno, zašto za ovo nisi?

Hrvatin: Nikada! Pre nego što smo “radili” Ljepoju i nije bilo rečeno da ću dobiti pare, kao što je bilo za Gorana Veličkovića, a evidentno ih je bilo jer sam pitan.

Zanimljivo je i to da je juče Hrvatin progovorio i o onome što se naslućivalo do sada, a to je da se okrivljeni Vlade Draganić, vlasnik kuće u Ritopeku, nudio Tužilaštvu za organizovani kriminal kao mogući svedok-saradnik. Miljković je zamolio sudsko veće da se prikažu fotografije na kojima se vidi prilaz Dunavu, a za koje je prethodni svedok-saradnik Srđan Lalić naveo da je to mesto na kom su ulazili u reku da prosipaju džakove sa ostacima žrtava.

Miljković: Bojane, da li je to to mesto?

Hrvatin: Tako je, ovo je to. Ima put nalevo, kojim nikada nisam išao, a ovde se pravo ide do reke.

Miljković: Da li si ti ovde doveo policiju?

Hrvatin: Da.

Ritopek
Foto: Printscreen TV Pink

Bojan Hrvatin je potom potvrdio da je na fotografijama koje je sačinio MUP upravo mesto na kom su prosipali ostatke ubijenih.

Hrvatin: Znaš ti to vrlo dobro, Miljkoviću! Ja sam odveo policiju na mesto na kojem smo prosuli Zdravka Radojevića.

Miljković: U junu si odveo policiju, a ove su iz aprila? Znači, nisi mogao ti?

Hrvatin: U julu sam odveo policiju.

Hrvatin je, podsetimo, uhapšen u julu 2021, pet meseci posle ostatka grupe.

U sudnici je potom prikazan set fotografija koje je takođe sačinila policija, ali je navedeno da je sa policijom tada prisutan i optuženi Vlade Draganić, vlasnik kuće u Ritopeku. Podsetimo, ranije se spekulisalo da se i on nudio za svedoka-saradnika, ali da taj status nije dobio.

Miljković: Da se proveri gde je tog 18. jula bio Draganić!

Svedok-saradnik je izjavio i da se plašio da će završiti kao ubijeni Aleksandar Gligorijević, zvani Puki, koji je takođe zverski ubijen u kući strave, iako je bio navijač Partizana i prijatelj Veljka Belivuka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *