VIRALAN SNIMAK KRUŽI DRUŠTVENIM MREŽAMA: Oglasio se Endrju Tejt – evo šta je OTKRIO! (VIDEO)

 VIRALAN SNIMAK KRUŽI DRUŠTVENIM MREŽAMA: Oglasio se Endrju Tejt – evo šta je OTKRIO! (VIDEO)

Od aprila prošle godine, kada je započeta istraga, tužioci su okupili šest žrtava.

Braća Tejt uhapšena su krajem prošle godine, pod optužbama za silovanje, trgovinu ljudima i pravljenje organizovane kriminalne grupe. Sve optužbe su demantovali.

Kotroverzni influenser Endrju Tejt pušten je iz zatvora zajedno sa bratom Tristanom i u kućnom pritvoru će čekati suđenje, a već se nekoliko puta od puštanja oglasio na društvenim mrežama.

Apelacioni sud usvojio je žalbu dva brata i ukinuo poslednjih mesec dana pritvora, koji je trebalo da traje do 29. aprila.

Braća su puštena zajedno sa dve saradnice – Georgijanom Nagel i Luanom Radu.

Nakon puštanja, Tejt je na Tviteru postavio snimak sebe kako šeta u kući napred nazad.

– Od prošle godine sam bio u 24-časovnom lokdaunu. Nisu me ni u dvorište puštali. Hodanje u tri metra dugačkoj ćeliji bez elektronskih uređaja i dodira sa spoljnim svetom. Apsolutni čistoća uma. Prave misli, pravi planovi. Jasan bol – napisao je Tejt.

Influenser je dodao da posle samo jednog sata kod kuće ne može da podnese telefon i na kraju završio sa porukom: “Moramo da pobedimo šejtana”.

Braća Tejt uhapšena su krajem prošle godine, pod optužbama za silovanje, trgovinu ljudima i pravljenje organizovane kriminalne grupe.

Sve optužbe su demantovali, piše RTS.

U procurelim sudskim dokumentima nalaze se svedočanstva navodnih žrtava koje tvrde da su bile primorane da zarađuju 10.000 evra mesečno na društvenim mrežama, pod pretnjom fizičkim nasiljem, navodi BBC.

Takođe se navodi i da bi dugove koristili kao oblik psihološke prinude.

Od aprila prošle godine, kada je započeta istraga, tužioci su okupili šest žrtava.

Do sada, međutim, zvanična optužnica još nije podignuta.