(VIDEO) DRAMATIČAN SNIMAK IZ DONBASA! Ukrajinski vojnici beže, spasavaju živote! Rusi tvrde: Kijev trpi velike gubitke!

 (VIDEO) DRAMATIČAN SNIMAK IZ DONBASA! Ukrajinski vojnici beže, spasavaju živote! Rusi tvrde: Kijev trpi velike gubitke!

Foto: Youtube/Printscreen

Ukrajinska vojska trpi velike gubitke u području grada Lisičanska – samo u dva naseljena mesta poginulo je 190 ljudi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi, Oružane snage Rusije nastavljaju uspešnu ofanzivu u području Lisičanska. U protekla tri dana preuzeta je kontrola nad rafinerijom nafte u Lisičansku, rudniku Matroska, jednom fabrikom i mestom Topolevka.

Takođe se ističe da u ukrajinskoj vojsci raste broj dezertera zbog neuspeha Oružanih snaga Ukrajine na bojnom polju. Primećuje se neorganizovano povlačenje pojedinih jedinica ukrajinske vojske iz Lisičanska.

Ukrajinska komanda krije da u jedinicama nema dovoljan broj ljudi – u bataljonu 17. tenkovske brigade u stroju nije ostalo više od 20 odsto ljudstva.

Foto: Liveuamap/Printscreen

Ministarstvo odbrane Rusije navodi da je ruska avijacija u toku proteklog dana uništila dva komandna punkta, pet skladišta municije, kao i ljudstvo i ukrajinsku vojnu tehniku u 26 okruga. Uništena su i dva voda višecevnih raketnih bacača i dva artiljerijska voda u području Lesovke, Selidova i Netajlova koji su granatirali naseljena mesta u DNR.

Ruske snage PVO oborile su dva ukrajinska aviona Su-25 u Harkovskoj oblasti kao i 11 bespilotnih letelica. Presretnuto je i osam raketa ispaljenih iz višecevnih raketnih bacača.

Avijacija, raketne snage i artiljerija uništile su u Ukrajini 32 komandna mesta, radar, tri skladišta municije, ljudstvo i tehniku ukrajinske vojske na 297 položaja.

Odeljenje Državnog istražnog biroa Ukrajine za Kramatorsk pokrenulo je krivične postupke protiv komande i 171 borca 42. bataljona 57. motorizovane brigade koja se branila u “Gorskom kotlu”. Oni se nalaze u pritvoru u Kramatorsku.