“VEOMA SMO SREĆNI ŠTO VAS VIDIMO” Putin dočekao važnog gosta sa Zapada, oči sveta uprte su u Kremlj (FOTO)

 “VEOMA SMO SREĆNI ŠTO VAS VIDIMO” Putin dočekao važnog gosta sa Zapada, oči sveta uprte su u Kremlj (FOTO)

Foto: Reuters

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin sastao se danas sa Generalnim direktorem Međunarodne agencije za atomsku energiju Rafaelom Marianom Grosijem i tom prilikom istakao da će rado razgovarati o svim pitanjima, uključujući i situaciju oko Zaporoške nuklearne elektrane.

– Veoma smo srećni što vas vidimo i rado ćemo razgovarati o svim pitanjima koja nas obostrano interesuju. Na primer, svega što se tiče situacije oko Zaporoške nuklearne elektrane – rekao je Putin.

Foto: Profimedia

– Uvek smo se zalagali da sve države imaju podjednak pristup prednostima civilne nuklearne energije. Istovremeno, verujemo – kao i ranije – da se sve mora učiniti kako bi se ograničilo širenje vojnih nuklearnih tehnologija – izjavio je Putin.

Ruski predsednik je ocenio da politizaciju nuklearnih aktivnosti veoma opasna i pozvao na smirivanje takve retorike.

Foto: Profimedia

– Naravno, vidimo da danas postoje elementi preterane i opasne politizacije svega što je u vezi nuklearnih aktivnosti – rekao je Putin.

Putin je dodao da se nadam da će Grosi pomoći kako bi se smirila opasna retorika i nuklearna saradnja vrati u normalno stanje, uprkos svim turbulencijama i komplikovanim procesima koji se odvijaju na globalnoj sceni, prenela je ruska agencija.