VELIKANI SPREMAJU MILIONE: Skauti stižu na “Marakanu”! Hoće li Zvezda pustiti jednog od NAJBOLJIH?

 VELIKANI SPREMAJU MILIONE: Skauti stižu na “Marakanu”! Hoće li Zvezda pustiti jednog od NAJBOLJIH?

Dokazao je Kings Kangva još jednom majstorskim pogotkom u 94. minutu meča protiv Vojvodine, da ima kvalitet, da je moderen igrač, koji može da donese dobru zaradu. O čemu najbolje govore i informacije ko je sve za njega zainteresovan. 

Kako se ranije pisalo, Kangva je potreban novom treneru Zvezde, Baraku Baharu, koji ga je doveo kao klinca u Hapoel Berševu. Od njega hoće da bude “motor” u veznom redu i ne treba žuriti za brzom prodajom.

Posle samo šest meseci provednih na stadionu u Ljutice Bogdana, našao se na meti Krila Sovjetov i Monpeljea. Urađenim u finišu sezone pojaviće se novi zaintresovani klubovi, a već su, kako saznaje “MaxBet Sport”, skauti još nekih inostranh klubova ovog proleća dolazili na utakmice Superlige. Momku iz Zambije, koji je rođen 1999. godine, cena može da poraste na nekoliko miliona evra.

Od dolaska iz Rusije upisao je u sva tri takmičenja čak 40 utakmica, postigao 11 golova i imao pet asistencija. U debitanskoj sezoni takav skor od stranaca u eri uspeh, imali su samo El Fardu Ben i Ričmond Boaći.

Na nekoliko utakmica vezista je postavio rekorde u pretrčanim kilometrima, procentu tačnih pasova unapred. I po još nekim važnim parametrima je na nivou jakih takmičenja u Evropi.

Kangva je standardni reprezentativac. U dresu svoje zemlje ima 15 utakmica, postigao je tri gola, neke odlučujuće za plasman na Afrički kup. Posle završene sezone odlazi u Lusaku, gde će da ima nove obaveze u selekciji, a posle odmora slede pripreme sa novim trenerom Crvene zvezde za izazove na tri fronta i posebno nastupe u Ligi šampiona.