“VEĆ JE OSTAO BEZ PRSTA, DOBRO SAM GA ODRO” Isplivala slika Veljinog koljača dok muči žrtve – ubili ga dva puta

 “VEĆ JE OSTAO BEZ PRSTA, DOBRO SAM GA ODRO” Isplivala slika Veljinog koljača dok muči žrtve – ubili ga dva puta

Foto: MUP/Printscreen/TV Pink

Srđan Lalić (37), pripadnik klana Veljka Belivuka i Marka Miljković koji sklopio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da kao svedok okrviljeni u zamenu za 18 godina zatvora progovori o svim zločinima klana i prizna na koji je način učestvovao u njima, bio je jedan od najmonstruoznijih ubica te grupe.

Lalić je, podsetimo, u junu pred sudom već priznao da je učestvovao u ubistvima Gorana Veličkovića, Aleksandra Gligorijevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Lazara Vukićevića, a u tužilaštvu navodno objasnio i svoju ulogu u likvidaciji Nikole Mitića.

Presretnute poruke koje su pripadnici kriminalne grupe razmenjivali preko “skaja”, najbolje govore o njihovoj brutalnosti.

U avgustu 2020., dok su otetog Nikolu Mitića, koji je kasnije ubijen u Ritopeku vozili u kuću strave, razmenjivali su glasovne poruke:

Srđan Lalić: Lagano, Brale (optuženi Vlade Draganić, prim. aut.) nam sprema smeštajne kapacitete, ugodno ćemo se smestiti sa našim bratom, brinućeno o njemu na pravi način, nemojte ništa da brinete za nas”.

Foto: MUP

Slike užasa
“Vidi lutko, Meskiko u sred Beograda”

Jeziva fotografija Srđana Lalića, na kojoj sa osmehom pozira pored Veljka Belivuka, pored prebijenog Gorana Veličkovića kog su kasnije ubili, isekli, samleli i bacili u džakovima njegove ostatke u reku, kako je otkriveno, poslata je nepoznatoj osobi uz opis “Jedna slika na kojoj su Veljko, Lalić i Goksi”.

  • Upravo uz fotogravije ubijenog Veličkovića, slali su i poruke “vidi lutko, Meksiko u sred Beograda” – podseća sagovornik. I posle ovog zločina, razmenjivali su poruke o tome ko je šta radio:

Miloš Budimir: Može Bari, on je majstor za nokte da ti sredi

Marko Budimir: A ti samo kolješ, zaboravio sam

Miloš Budimir: ne brate, Bari čupa nokte to nisi znao, to je novost, na živo sa armiračkim klještima

Lalić: hahaha

U nastavku, kada je Mitić bio u podrumu kuće u Ritopeku, nastavljaju sa jezivim porukama:

Lalić: Koliko je kontakata imao, da znamo kako da ga obrađujemo, dosta se pravi lud? Već je ostao bez prsta i gadno je upropašten, ali mentol misli da će da izađe. Već sam ga dobro odro

Milković: Osam. Pitaj ga ko je Mongol, Dugi, Ćiribu ćiriba

Tešić: Bari (Lalić prim.aut) mu je počupao prstić dok sam još bio tamo, znači pet minuta, a ja sada šetam od Marinkove ka kolima, a Bari piše nema prstića, ko zna šta se desilo u međuvremenu

Miljković: hahaha, sad ide ruka

Miljković: Slike lepe očekujemo

Belivuk: Braćo svaka čast. Rade nas mesecima, mi njih jedan dan i svima sve jasno

Miljković: Jel živ?

Miljković: Odrali ste ga?

Lalić: hahah, da udavili ga zajednički pa zaklali, dva puta ga ubili faktički

Inače, Mitića su oteli u blizini ambasade SAD a potom ga ubili jer su sumnjali da Belivuka i Miljkovića prati za račun “škaljarskog klana”. Navodno, sumnjali su da radi za Lazara Vukićevića, kog su takođe kasnije namamili i ubili u kući strave.

Posle ubistva Mitića, Belivuk im je na “skaj” slao poruke u kojima im se zahvaljuje na “obavljenom poslu” i savetuje ih da se paze.

Lalić: Ja mislio kad smo mu od starta odsekli prst da će da shvati ozbiljno

Miljković: Bari nikad zadovoljan

Miloš Budimir: E da bre, odsekli smo mu prst na nozi odmah

Lalić: Morali smo da shvati ozbiljno.

Izvor: kurir