UZNEMIRUJUĆI PODACI O NESREĆAMA NA PUTEVIMA SRBIJE! Bezbednost u saobraćaju preko potrebna: “Moramo čuvati živote!”

 UZNEMIRUJUĆI PODACI O NESREĆAMA NA PUTEVIMA SRBIJE! Bezbednost u saobraćaju preko potrebna: “Moramo čuvati živote!”

Foto: Srbija Danas

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić održaće već ove nedelje niz sastanaka sa predstavnicima Saobraćajnog fakulteta, Auto-moto saveza Srbije i Agencije za bezbednost saobraćaja.

Sastanci će se održati kako bi zajednički pokrenuli veliku medijsku kampanju za veću bezbednost u saobraćaju, nakon niza nesreća na putevima u poslednjih nekoliko nedelja.

Vesić je istakao da su podaci o nastradalim osobama u saobraćajnim nesrećama šokantni i uznemirujući, i apelovao na sve da budu oprezni u saobraćaju i poštuju propise, kako bi sačuvali svoj i tuđe živote.

Cilj medijske kampanje biće skretanje pažnje na potrebu svih učesnika saobraćaja da budu oprezniji, posebno u susret danima u kojima se slavi.

Ministar Vesić će početkom naredne sedmice, zajedno sa svojim kolegom, ministrom turizma i omladine Huseinom Memićem, razgovarati i sa delegacijom Novog Pazara, o crnim tačkama u tom gradu, u kojem je, nažalost, pre dva dana 15-ogodišnja devojčica izgubila život na pešačkom prelazu.

– Živote ljudi koji su nastradali u saobraćajnim nesrećama ne možemo da vratimo, kao što ne možemo da umanjimo bol njihovih najbližih. Ali možemo da pokušamo da spasimo brojne živote – poručio je Vesić.