UZNEMIRUJUĆA PROGNOZA METEOROLOGA RISTIĆA: OZBILJAN visinski ciklon kreće se prema Srbiji, spremite se za POTOP

 UZNEMIRUJUĆA PROGNOZA METEOROLOGA RISTIĆA: OZBILJAN visinski ciklon kreće se prema Srbiji, spremite se za POTOP

Foto: Shutterstock

Dok se septembar bliži kraju, visinski ciklon se sprema da donese značajne promene u vremenskim prilikama širom regiona. Ivan Ristić, poznati meteorolog, dao je uznemiravajuće prognoze za naredne dane, upozoravajući na dolazak ozbiljnog ciklona koji će zahvatiti celi region.

– Dolazi ozbiljan visinski ciklon, ceo region će biti zahvaćen njime, i biće dosta kiše, oblačnog vremena, grmljavine i tog jakog vetra. Prvo će zahvatiti Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu, a potom će se premestiti prema našim krajevima, donoseći obilne padavine – rekao je.

Najnovija prognoza ukazuje na to da će ovaj ciklon nastaviti svoj put, kretati se duž Italije i Jadranom, te zahvatiti i Jonsko more. To znači da će Grčka biti pogođena ovim ciklonom sledeće nedelje, s očekivanom obilnom kišom.

 U subotu popodne dolazi do značajnih promena u vremenu – istakao je Ristić.

Naravno, jedno od najvažnijih pitanja koje ljudi postavljaju u takvim situacijama je koliko će biti padavina i da li treba brinuti zbog poplava.

– Nedeljne padavine će biti prilično obimne, i može se očekivati da dostignu i 40 do 50 milimetara. Kad količina padavina premaši 20 milimetara, obično počinju problemi s poplavama u naseljenim područjima – kazao je Ristić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *