“UŽIVAO SAM DA SLUŠAM KAKO VRIŠTE” Danijel iskasapio mališana (5) i njegovog ujaka, pa delove tela razbacao po Dunavu

 “UŽIVAO SAM DA SLUŠAM KAKO VRIŠTE” Danijel iskasapio mališana (5) i njegovog ujaka, pa delove tela razbacao po Dunavu

Foto: MUP

Danijel Jakupek, jedan je od najvećih monstruma u istoriji naše zemlje jer je pre tačno 15 godina u Novim Banovcima u kadi kuće ubio Luku Opačića (5) i njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26), pa delove tela razbacao po Dunavu.

On se od hapšenja do dana današnjeg nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu na lečenju.

Ovaj zločin i deceniju i po ledi krv u žilama. Svi u Novim Banovcima znaju za dvostruko ubistvo, ali niko zašto se ono i dogodio. Ni tokom istrage nije utvrđen motiv.

– Verujem da će Jakupek do kraja života ostati u bolnici. Ovde nema gde da se vrati, majka mu je prodala kuću. Čuo sam da je pre neku godinu i umrla. Pa, ona je jedina išla da ga viđa. Bili su vezani ko nokat i meso. Ima Jakupek i brata, ali on živi u Nemačkoj. Koliko sam čuo ne želi da ga ni spomene – priča jedan od meštana naselja pored Dunava.

Kako sagovornik kaže život ide dalje.

– Godinama smo se trudili da saznamo zašto ih je ubio. Presudio je i prijatelju i njegovom sestriću koji je tada imao samo pet godina. Šta mu je dete zgrešilo?Ali, džaba samo Jakupek zna razloge – dodaje meštanin.

Istraga je utvrdila da je Jakupek delove tela bacio u Dunav, a kada su Vesna i Dragan Trbović krenuli u potragu za sinom i unukom, čiji nestanak su prijavili, monstrum im se pridružio. Niko nije mogao ni da zamisli da su ubijeni i da je zločinac u njihovoj blizini.

Četiri dana kasnije pecaroš u travi kraj reke zatekao je obezglavljeni trup dečaka, bez nogu i jedne ruke. Sutradan, u plićaku Dunava, upleten u travu, isplivao je i Vasilijev leš, bez glave i jedne ruke.

Na saslušanju Jakupek je izjavio da je uživao dok ih je slušao kako vrište. Međutim, izbegavao je da kaže zašto ih je ubio.

Upućen je Specijalnu zatvorsku bolnicu na lečenje.