UŽIVAĆEMO U PREDIVNIM LETNJIM DANIMA, ALI OPREZ: Spremaju se KOŠAVA i jaki vetrovi sa pljuskovima i grmljavinom, evo kad!

 UŽIVAĆEMO U PREDIVNIM LETNJIM DANIMA, ALI OPREZ: Spremaju se KOŠAVA i jaki vetrovi sa pljuskovima i grmljavinom, evo kad!

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

I današnji dan doneo je Srbiji vrlo sveže, ponegde i maglovito jutro, a tokom dana bilo je sunčano i toplo, uz maksimalne temperature od 27 do 31°C, u Beogradu do 29°C. U ponedeljak će u Srbiji biti sunčano i toplo, ali će jutro i dalje biti sveže, u dolinama i kotlinama sa maglom. Nakon jutarnjih 11 do 17°C, maksimalna temperatura biće od 29 do 32°C, u Beogradu do 31°C.

U utorak i u sredu se očekuje više oblačnosti, ponegde i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura biće od 28 do 32°C, u Beogradu do 30°C.

Jugoistočni i istočni vetar biće u ponedeljak u Srbiji u pojačanju, pa će sredinom sedmice u košavskom području povrmeeno duvati i jak. Košava je veoma retka pojava tokom letnjih meseci, a i kada se pojavi ne duva dugo i nije ni približnog intenziteta kao tokom ostalih meseci.

Od četvrtka se ponovo pod uticajem anticklona, olekuje vedro i stabilno, uz priliv i topije vazduše mase sa Mediterana. Maksimalna temperatura biće u porastu, prema kraju sedmice i do 35°C. Prema trenutnim prognozama promena vremena i zahlađenje ne očkuju se pre 25. avgusta.

Inače, nad Srbijom su vrlo visoke vrednosti indeksa UV zračenja, pa se u periodu od 10 do 16 časova preporučuje oprez i izbegavanje boravkna na otvorenom od 10 do 16 časoa bez adekvatne zaštite.