UŽAS TOKOM EMITOVANJA DNEVNIKA! Zaposleni u elitnom hotelu DAVIO profesora matematike: “Ubiću te. Hoćeš da te ubijem, hajde dođi” (FOTO)

 UŽAS TOKOM EMITOVANJA DNEVNIKA! Zaposleni u elitnom hotelu DAVIO profesora matematike: “Ubiću te. Hoćeš da te ubijem, hajde dođi” (FOTO)

Foto: Srbija Danas / Shutterstock

– Ubiću te. Hoćeš da te ubijem, hajde dođi. Ne snimaj. Isus te je**o – rekao je zaposleni iz Rojal Hotels end Resorts koji je po drugi put fizički napao dubrovačkog matematičara Igora Legaza na snimanju priloga za Regionalni dnevnik HTV-a.

Na snimku se vidi kako je radnik odmarališta uhvatio dubrovačkog matematičara rukama oko vrata i počeo da ga davi. Ovaj put policija nije intervenisala niti komentarisala incident, piše HTV.

Pre tri dana napao profesora i okupljene građane

Podsetimo, Legaz je pre tri dana uz pomoć građana odsekao deo ograde i zida na pomorskom dobru kod Vile Elite i tom prilikom, radnik Rojal Hotels end Resortsa napao je Legaza (profesora) i okupljene građane i pokušao da ukrade kabl koji pokreće testeru. Međutim, policajci su reagovali i odveli ga.

– Događaj u Vili Eliti je poraz za državu i sve njene institucije. Činjenica je da je tu kulminirala frustracija uzurpacijom pomorskog dobra duž obale i da su građani uzeli stvar u svoje ruke – rekao je Marko Giljača, županijski odbornik Srđe Grada/Možemo.

Foto: HRT/Printscreen
“Ne radimo ništa osim obnavljanja starog puta”

– Ne radimo ništa osim obnavljanja starog puta. Kad kažem mi, mislim na udruženje Divlja liga vaterpolo, koje ima zadatak uređenja i održavanja pristupnih puteva moru. Upravo to i radimo – objasnio je Legaz, koji je i predsednik pomenutog udruženja.

Iako postoje dva prilaza plaži, Legazu smeta što je zid postavljen na pomorskom kopnu gde je nekada bio glavni put do plaže.

– S obzirom na to da se radi o veoma važnim gradskim stepenicama, insistiramo da grad Dubrovnik izgradi ove stepenice jer taj deo zahteva troškove koje mi nemamo – rekao je on.

Resort preduzima pravne mere

Resort je najavio da će preduzeti pravne mere.

– Možemo reći da zid ima odgovarajuću dozvolu, sve u skladu sa zakonom Republike Hrvatske i taj zid je funkcionalan – naglasio je Petar Krvarić, direktor marketinga Resorta.

– Ona postoji decenijama, deo je funkcionalne celine vile, ima i svoju namenu, dakle tamo vam je provalija. I ono što je veoma važno za pitanje pomorskog dobra – uvek su postojala i postoje i danas jedina dva bezbedna puta do plaže – dodao je on.

Izvor: Index.hr